Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ChatGPT od početnika do profesionalca

ChatGPT od početnika do profesionalca

Popust cena: 1500 rsd

Smernice za imenovanje GPT-a

  1. Kratko Ime: Ime GPT-a treba da bude kratko, pogodno za prikazivanje u bočnoj traci ChatGPT-a. Ovo znači da ime ne treba da bude predugačko ili kompleksno, kako bi se lako moglo prikazati i zapamtiti.

  2. Prikladno za aplikaciju ili uslugu: Ime treba da bude odgovarajuće za aplikaciju ili uslugu, a ne za naslov dokumenta ili videa. Ovo znači da ime treba da odražava funkcionalnost ili svrhu GPT-a, umesto da bude generički ili opisni naslov.

  3. Izbegavanje završetka sa "GPT": Preporučuje se da se izbegava završetak imena sa "GPT", mada to nije strogo zabranjeno. Cilj je da se ime GPT-a učini jedinstvenim i prepoznatljivim, a ne samo varijacijom na osnovno ime tehnologije.

  4. Imenovanje prema postojećoj usluzi: Ako GPT pruža sve ili deo funkcionalnosti neke postojeće usluge, trebalo bi da nosi isto ime kao ta usluga. Na primer, ako se usluga zove "Meowlytics", onda bi i GPT trebalo da se zove "Meowlytics".

  5. Podrška za uslugu: Ako GPT pruža podršku za neku uslugu, razmislite o dodavanju dodatka imenu, na primer, "Meowlytics API Helper". Ovo jasno ukazuje na to da GPT deluje kao pomoć ili dodatak originalnoj usluzi.

  6. Poštovanje autorskih prava: GPT ne sme da koristi trgovački znak druge organizacije u svom imenu ili logotipu, osim ako nije ovlašćen za to. Ovo je važno za poštovanje autorskih prava i sprečavanje pravnih problema.

  7. Bez referenciranja javnih ličnosti, vulgarnosti i štetnih tema: Ime GPT-a ne sme da sadrži reference na javne ličnosti, psovke, niti da bude povezano sa štetnim temama. Cilj je da se očuva profesionalnost i da se izbegne uvredljiv ili kontroverzan sadržaj.

  8. Spominjanje trećih strana: Ako GPT koristi usluge trećih strana kao deo svojih funkcija, to treba spomenuti u opisu. Na taj način korisnici su jasno informisani o svim vanjskim resursima koji se koriste za pružanje usluge.

Ove smernice pomažu u stvaranju jasnog, profesionalnog i pravno usklađenog imena za GPT, koji će biti lako prepoznatljiv i razumljiv korisnicima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z