Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Popust cena: 1580 rsd

Android 4 razvoj aplikacija

Android 4 razvoj aplikacija

Popust cena: 1200 rsd

Šta je doživotna licenca

Doživotna licenca za softver predstavlja tip licenciranja koji korisnicima omogućava da koriste softver neograničeno dugo vremena, bez potrebe za obnavljanjem licence ili plaćanjem periodičnih pretplata. Jednom kada kupite doživotnu licencu, imate pravo da koristite trenutnu verziju softvera zauvek. Međutim, važno je napomenuti da doživotna licenca često ne uključuje automatske nadogradnje na nove verzije softvera, osim ako to nije posebno navedeno.

Primeri softvera sa doživotnom licencom:

  1. Microsoft Office: Nekada je Microsoft Office bio dostupan za kupovinu pod doživotnom licencom, što znači da ste jednom kupovinom dobijali pristup Office paketu bez daljih pretplata.

  2. Photoshop (starije verzije): Adobe Photoshop je u prošlosti nudio mogućnost jednokratne kupovine za trajno korišćenje, pre nego što su prešli na model pretplate.

  3. Antivirusni programi: Neki antivirusni programi nude doživotne licence, omogućavajući korisnicima da plaćaju jednom i koriste softver zauvek.

  4. Specijalizovani softverski alati: Mnogi alati za uređivanje videa, obradu slika, ili softver za upravljanje bazama podataka nude opciju doživotne licence.

Najbolje prakse i saveti:

  1. Proverite uslove licence: Uvek pažljivo pročitajte uslove licence kako biste razumeli šta je tačno uključeno, posebno u pogledu nadogradnji i tehničke podrške.
  2. Razmotrite dugoročne potrebe: Iako je doživotna licenca privlačna zbog jednokratnog plaćanja, razmislite da li će softver zadovoljiti vaše potrebe i u budućnosti.
  3. Sigurnost i ažuriranja: Proverite da li softver redovno prima sigurnosna ažuriranja, što je posebno važno za antivirusne programe i softver koji čuva osetljive podatke.

Na osnovu analiziranog članka predložiti inovacije:

  • Fleksibilne opcije licenciranja: Razmotrite uvođenje fleksibilnih opcija licenciranja koje kombinuju doživotne licence sa opcijama pretplate za redovne nadogradnje.
  • Program lojalnosti za korisnike doživotnih licenci: Ponudite posebne pogodnosti ili popuste na nadogradnje za korisnike koji su već kupili doživotnu licencu.
  • Edukacija korisnika: Organizujte edukativne kampanje kako biste informisali korisnike o prednostima i ograničenjima doživotnih licenci, pomažući im da donesu informisanu odluku.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272