Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Šta su Git Diff i Patch

Git Diff i Patch su dva važna alata u okviru Git-a, sistema za upravljanje verzijama koji se često koristi u razvoju softvera.

  1. Git Diff: Ovaj alat se koristi da prikaže razlike između različitih verzija fajlova u Git repozitorijumu. Može se koristiti da se vidi šta se promenilo između dve verzije istog fajla. Na primer, ako ste izmenili kod u nekom fajlu, git diff će vam pokazati tačno koje linije su dodate, izmenjene ili obrisane. Ovo je veoma korisno za pregled promena pre nego što se one sačuvaju (commit) u repozitorijum.

  2. Git Patch: Patch je fajl koji sadrži set promena (razlike) između dve verzije fajla ili skupa fajlova. Git omogućava kreiranje patch fajlova koristeći git diff i primenu tih patch fajlova na drugi repozitorijum koristeći git apply ili git am. Ovo je korisno za deljenje promena između različitih repozitorijuma ili za slanje promena nekom drugom programeru putem email-a ili nekog drugog medija.

Najbolje prakse i saveti:

  • Koristite git diff pre svakog commit-a da biste bili sigurni da razumete koje promene ćete sačuvati.
  • Kada kreirate patch, uverite se da je on usklađen sa trenutnim stanjem repozitorijuma na koji će biti primenjen.
  • Ako primenjujete patch koji ste dobili od nekoga, proverite promene pre primene da biste se uverili da neće izazvati probleme u vašem projektu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272