Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Izvještavanje i analiza pomoću SAP BusinessObjects

Izvještavanje i analiza pomoću SAP BusinessObjects

Yakkle: Besplatni program za IM, VoIP, deljenje desktopa i fajlova

Yakkle je kolaborativni alat koji vam omogućuje da komunicirate sa prijateljima ili kolegama preko Interneta. Pa šta je tu novo?

Iako u ponudi postoji ogorman broj programa koji omogućuju četovanje, VoIP pozive, ili slajnje fajlova preko Interneta, malo je ovakvih alata koji nude i mogućnosti deljenja ekrana. I mada postoji nekoliko komercijalnih alta za kolaboraciju kao što su WebEx ili GoToMeeting koji nude ovu funkciju, Yakkle ima jednu veliku prednsot u odnosu na njih: potpuno je besplatan.

Za svakodnevne zadatke, Yakkle ne nudi ništa što već nemate u Skype-u, AIM-u, MSN Messenger-u, ili Google Talk-u. Ali mogućnost deljenja ekrana može da bude veoma korisna ako želite nekome da pokažete fajlove ili programe koji rade na vašem računaru. Na primer, ako želite nekome da pokažete prezentaciju u PowerPoint-u, jednostavno ćete pokrenuti Yakkle i...

Yakkle radi prilično dobro što se tiče slanja fajlova, poruka, ili četovanja, ali prilično je spor kod deljenja ekrana, ako imate malo slabiji računar.

Par korisnika na Internetu je isprobalo sledeću kombinaciju za deljenje ekrana.: povezali su Toshiba PC sa 1.7MHz dual core procesorom i Eee PC sa 900MHz celeron procesorom. Kada su koristili Eee PC za udaljeni pristup Toshibi, sve je radilo kao podmazano. Ali kada su upotrebili Toshibu da bi pristupili slabijem Eee PC-ju, majušni laptop se tužno krčeći blokirao.

Vi možete besplatno da se registrujete za Yakkle nalog, ali vam on ne treba da biste mogli da koristite aplikaciju. Vi možete da se ulogujete i pomoću Jabber ili Gmail korisničkog imena i ID-a.

Yakkle postoji samo u verzijama za Windows XP i Vistu, i potebna mu je Java da bi radio.

Adresa: Yakkle

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272