Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 7

Ukupno: 141, strana 4 od 8

Windows 7: KAKO DA osvežite prikaz ikonice Recycle Bin

 

 

 

Ako ste podesili  sistem tako da koristi drugačiju ikonicu za Recycle Bin koja izgleda mnogo  lepše kada prikazuje praznu ili punu kantu, možda ste naišli na problem pa se  ikonica ne osvežava kada ispraznite Recycle Bin. Ponekad ikonica  Recycle Bin direkorijuma koji je pun prikazuje da je kanta prazna i obratno, a  jedini način da ažurirate ikonicu je da osvežite Desktop. Evo šta je potrebno  da uradite da bi se ikonica Recycle Bina ponašala onako kako bi trebala:  Kliknite na  Orb (dugme Start).   U tekstualno polje Search programs and files unesite  regedit.   Iz liste rezultata izaberite regedit. exe.   Kada se pojavi UAC prompt, kliknite na dugme Yes.   U panelu sa leve strane Registry Editora selektujte  sledeći ključ:    HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/CLSID/{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}/  U panelu sa desne strane dvostruko kliknite na Default.   Prikazana vrednost je slična sledećoj:    %USERPROFILE%\Icons\standardnoimeikonice. ico     (gde je standardnoimeikonice. ico ime fajla vaše ikonice). Ovoj  vrednosti, na kraj niza dodajte zarez i 0 (nula), tako da vrednost izgleda  ovako    %USERPROFILE%\Icons\ standardnoimeikonice. ico,0.   Kliknite na OK.   Ponovite korake 7 i 8 za prazan (empty) i pun (full)  Recycle Bin direktorijum.   Zatvorite Registry Editor i restartujte računar. Sada bi prilagođena ikonica Recycle Bina trebala da  funkcioniše ispravno.
 
   

Windows 7: KAKO DA otvorite nepoznate vrste fajlova u Notepadu

 

 

 

Standardni metod za otvaranje nepoznatih vrsta  fajlova vas prisiljava da prolazite kroz listu poznatih programa da biste pronašli  onaj koji će otvoriti nepoznati format fajla. Pošto to može da bude veoma  naporno, nije loše da imate Open with Notepad opciju u kontekstnom meniju, koja  omogućava brzo otvaranje fajlova bez dodatnih komplikacija. Manual Registry HackU polje Search Start menija unesite  regedit. exe i pritisnite Enter. U Registry Editoru pronađite sledeći ključ:HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellKliknite desnim tasterom miša na shell,  izaberite komandu New > Key i dajte novom ključu naziv Open with Notepad.   Ispod ovog ključa kreirajte još jedan ključ, koji će se zvati command.   Dvostruko kliknite na (Default) vrednost u desnom panelu i u polje Value data  unesite:notepad. exe %1Zatvorite Registry Editor. Izmene koje ste  izvršili odmah će imati efekta. Samo kliknite desnim tasterom miša na bilo koji  fajl i videćete novu stavku u meniju za otvaranje fajla u Notepadu.
 
   

Windows 7: KAKO DA poboljšate performanse startovanja

 

 

 

Ako vam se prilikom startovanja računara pokreće puno  programa, potrebno je više vremena da se sistem butuje. Ovaj proces možete da  ubrzate. Da biste ubrzali butovanje računara možete da uključite Boot-Only  fetching tako da se Prefetcher fokusira samo na butovanje sistema a ne na  otvaranje programa.   Kliknite na Orb (dugme Start).   U tekstualno polje Search programs and files unesite  regedit.   Iz liste rezultata izaberite regedit. exe.   Kada se prikaže UAC prompt kliknite na dugme Yes.   U panelu sa leve strane Registry Editora pronađite i  selektujte sledeći ključ:    HLKM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\PrefetchParameters   U panelu sa desne strane, dvostruko kliknite na  EnablePrefetcher.   Promenite vrednost na 2 i kliknite na dugme OK.   Dvostruko kliknite na EnableSuperfetch.   Promenite vrednost na 2 i kliknite na dugme OK.   Zatvorite Registry Editor. Ako želite da ponovo vratite podešavanja, vratite vrednosti  na standardne, ponovite gornje korake ali promenite vrednost za EnablePrefetcher  i EnableSuperfetch na 3.
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite boje Task Managera

 

 

 

Možda ne koristite često Task Manager ali biste možda ipak  želeli da promenite boju sa klasično zeleno-crne na neku drugu, vama omiljenu  boju. Isto tako, ako želite možete da promenite boju da biste  prilagodili prozore desktop temi koju koristite. Task  Manager Modder je odlična alatka koja će vam pomoći da uradite ovaj  zadatak. Sve što treba da uradite je da pokrenete alatku, podesite klizače dok  ne pronađete odgovarajuću boju ili unesite heksadecimalne kodove. Zatim  kliknite na dugme Apply. Takođe možete da učitate prilagođene . BMP za linije memorije  i procesora. Da biste vratili standardne boje Windowsam samo kliknite na dugme  Restore Task Manager.
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite prikaz datuma u system trayu

 

 

 

Po standardnom podešavanju, taskbar Windowsa 7 koristi velike ikonice koje proširuju taskbar i  zbog toga pored vremena možete da prikažete i datum. Da biste podesili  prikaz datuma i koje informacije će prikazati, uradite sledeće:  Otvorite  Control Panel.   Izaberite  Clock, Language and Region.   Izaberite  karticu Region and Language.   Kliknite na dugme Additional settings.   Na kartici Date, u odeljku Date Formats, upotrebite  padajući meni Short date da biste  izabrali željeni prikaz za datum. Ako ne pronađete željeni format, kliknite  unutar polja i ukucajte datum u formatu u kojem želite.   Kliknite na  dugme Apply.
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite sistemski sat da pokazuje AM / PM simbole

 

 

 

Prema standardnom podešavanju, Windows 7 prikazuje vreme u  dvadesetčetvoročasovnom formatu. Naravno, to možete da promenite. Ako želite da se pored vremena prikazuju i AM / PM simboli, uradite  sledeće:  Pritisnite Windows taster i ukucajte intl. cpl u polje za  pretraživanje. Otvoriće se Regional and Language Options okvir za dijalog.   Idite na Addition Settings > Time where i Long Time,  koji je podešen na HH:mm, promenite na HH:mm tt, gde tt predstavlja AM ili PM  simbol (na primer, vreme će biti prikazano u 21:12 PM formatu).   Da biste promenili podešavanje na dvanaestočasovni  format, treba da ukucate hh::mm tt (na primer, vreme će biti prikazano u 9:12  PM formatu).
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite Start meni tako da bude po vašoj meri

 

 

 

Ako ste koristili Windows XP pre nego što ste nadgradili na  Windows 7 verovano vam je potrebna mala pomoć oko Start menija. U ovom članku  pronaći ćete korisne savete koji će vam pomoći da preuzmete kontrolu i  savladate Start meni u Windowsu 7. Po standardnom podešavanju, postoji nekoliko vrsta linkova u  Start meniju, ali direktorijum Video nije jedan od njih. Da biste dodali  direktorijum Video u Start meni, kliknite desnim tasterom miša na dugme Start i  iz kontekstnog menija izaberite Properties. Na kartici Start Menu kliknite na  Customize i u odeljku Video izaberite opciju Display as a link. Kliknite na OK. Još jedan odličan trik u vezi Start menija je dodavanje  Internet pretrage. Da biste dodali Internet pretragu u Start meni, uradite  sledeće:   Kliknite na dugme Start i ukucajte gpedit. msc u polje za  pretraživanje.   U prozoru Local Group Policy Editor idite na User  Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar.   U odeljku Settings dvostruko kliknite na opciju Add  Search Internet link to Start Menu.   Podesite opciju na Enabled i kliknite na Apply a zatim  OK. Sada kada kliknete na dugme Start videćete link Search  Internet pomoću kojeg možete da se konektujete na Internet.
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite UAC

 

 

 

UAC je bio veoma komplikovan na Vista sistemu, a još je komplikovanije je bilo podesiti ga  ispravno. Windows 7 vam omogućava da promenite podešavanja za UAC iz Control  Panela što mnogo olakšava posao. Da biste podesili  User Account Control (UAC) uradite sledeće:   Kliknite na  Windows Orb (dugme Start).   Kliknite na  Control Panel.   Izaberite All  Control Panel Items.     Izaberite  opciju Windows Solution Center.   Na levoj  strani prozora izaberite opciju User Account Control settings.   Upotrebite  klizač da biste podesili UAC podešavanja.   Kliknite na  dugme OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA podesite Windows 7 Starter Edition

 

 

 

U izdanju Windows 7 Starter opcije za  prilagođavanje su sakrivene da bi sprečili korisnike od menjanja podešavanja. Zaključana je čak i opcija za promenu  pozadine. Međutim, pronašli smo rešenje za vas. Evo kako možete da prilagodite  Windows 7 Starter. Menjanje pozadine Daunlodujte pomoćni program Starter  Background Changer i instalirajte ga. Ovaj program je na francuskom pa  biste trebali da znate sledeće izraze da biste mogli da ga instalirate: “Suivant” = “Next” (sledeće) “Demarrer” = “Start” Kada instalirate ovaj pomoćni program u  kontekstnom meniju desktopa videćete opciju Personalize koja će vam omogućiti  da promenite pozadinu. Ako želite da promenite screen saver, izgled  kursora ili sistemske zvukove u polje za pretragu u Start meniju ukucajte  sledeće:   Za promenu screen savera - change screen saver  Za promenu izgleda kursora - change mouse  point  Za promenu sistemskih zvukova - change system  sounds
 
   

Windows 7: KAKO DA pokrenete program kao drugi korisnik

 

 

 

Međutim, nije postojala opcija za pokretanje programa kao  drugi korisnik. Windows 7 je  dodao mogućnost da pokrenete program kao drugi korisnik. Opciju ćete pronaći u  kontekstnom meniju pomoću koje možete da pokrenete program kao administrator  ili kao drugi korisnik. Da biste  pokrenuli program kao drugi korisnik, uradite sledeće:   Potražite  izvršni fajl željenog programa ili prečicu.   Držite  pritisnut taster shift i kliknite desnim tasterom miša na fajl.   Iz kontekstnog  menija izaberite opciju Run as different user.   Kada se  prikaže prozor sa zahtevom, unesite korisničko ime (User Name) i lozinku  (Password) za željenog korisnika.   Kliknite na  OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA poništite slučajno pomeranje fajlova u Windows Exploreru

 

 

 

Verovatno vam se nekada desilo da slučajno  obrišete ili duplirate fajlove dok ste pokušavali da ih selektujete pomoću miša. Ovakve vrste grešaka mogu da budu izuzetno  frustrirajuće. Srećom, postoji lak način za vraćanje fajlova u prethodno  stanje. Treba samo da pritisnete Ctrl+Z prečicu na  tastaturi ili da u liniji menija izaberite komandu Edit > Undo. Ovo je posebno korisno kada pokušavate da  selektujete veliki broj fajlova i slučajno ih pomerite u isti direktorijum,  kreirajući tako duplikate fajlova čijim nazivima je na kraj dodata reč Copy:Ako se ikada nađete u sličnoj situaciji, odmah  pritisnite Ctrl+Z prečicu i fajlovi će biti uklonjeni, iako ćete dobiti  standardni okvir za dijalog za potvrdu brisanja fajlova:Pošto će pogrešno pomereni fajlovi sada biti  trajno izbrisani, logično je da treba da potvrdite brisanje. NAPOMENA Ovaj trik ima efekta u svim verzijama  Windowsa.
 
   

Windows 7: KAKO DA ponovo kreirate pretragu indeksa

 

 

 

Ako vaš sistem postane previše spor zbog  sporog pretraživanja indeksa, ili ako pretraga ne funkcioniše kako bi trebala,  možete ponovo da kreirate indeks da biste poboljšali performanse. Ako želite da ubrzate pretraživanje indeksa i  rešili problem usporenosti vašeg sistema, uradite sledeće:  Otvorite Control Panel.   Prikažite sve stavke kontrolnog panela tako  što ćete promeniti prikaz u gornjem desnom uglu prozora na Large icons ili Smal  icons.   Izaberite ikonicu Indexing Options.   Kliknite na dugme Advanced.   Kada se prikaže UAC prompt, kliknite na Continue.   U odeljku Troubleshooting kliknite na dugme  Rebuild.   Kliknite na OK kada se pojavi okvir za  potvrđivanje.   Kliknite na dugme Close da biste zatvorili  prozor Index Options. Sačekajte malo da sistem ponovo kreira indeks.   Pretraga neće funkcionisati dok kreiranje indeksa ne bude završeno.
 
   

Windows 7: KAKO DA postavite ikonicu My Computer na desktop

 

 

 

Ako volite da se ikonica My Computer nalazi na desktopu, možda  ste se razočarali kada je niste videli nakon instaliranja Windowsa 7. Dobra vest je da možete da prikažete ikonicu My Computer na  desktopu Windowsa 7, tako što ćete upotrebiti jedan od dva jednostavna načina. Metod 1  Kliknite desnim tasterom miša na desktop i iz kontekstnog  menija izaberite opciju Personalize. Otvoriće se prozor Personalize.   Na levoj strani prozora Personalize kliknite na link  Change Desktop Icons. Otvoriće se Desktop Icons panel.   U panelu Desktop Icons možete da izaberete koje ikonice želite  da postavite na desktop. Metod 2  Kliknite na dugme Start a zatim kliknite desnim tasterom  miša na stavku Computer.   U kontekstnom meniju kliknite na stavku Show on Desktop. To je sve ikonica My Computer prikazaće se na desktopu.
 
   

Windows 7: KAKO DA postavite pozadinu u Windows Explorer

 

 

 

Besplatan program Windows 7 Folder Background Changer dodaje  sliku u pozadinu Windows Explorera i omogućava vam da za svaki direktorijum  postavite drugu sliku. Kada daunlodujete Windows  7 Folder Background Changer i ekstrahujete fajlove, nije potrebna  instalacija. Kada prvi put pokrećete program potrebno je da kliknete desnim  tasterom miša na izvršni fajl i iz kontekstnog menija izaberite opciju Open as  Administrator. Program je veoma jednostavan za upotrebu. Sve što je  potrebno da uradite je da izaberete direktorijum za koji želite da prikažete  pozadinsku sliku, da izaberete sliku koju želite da upotrebite i podesite  željena podešavanja. Nakon toga restartujte Windows Explorer. Windows 7 Folder Background Changer je besplatan i dostupna  je verzija samo za Windows 7 sisteme.
 
   

Windows 7: KAKO DA postavite Recycle Bin prečicu u Taskbar

 

 

 

Ako ne volite da  vam se na desktopu nalaze ikonice, onda će vam verovatno smetati i ikonica  Recycle Bina. Postavljanjem  prečicu u taskbar imate lak pristup Recycle Binu a isto tako i čist desktop.   Ako želite da postavite prečicu Recycle Bina u Taskbar, uradite sledeće:  Kliknite  desnim tasterom miša na Desktop.   Iz kontekstnog menija izaberite New > Shortcut.   Otvoriće se prozor Create Shortcut. U tekstualno polje  Type the location of the item, ukucajte sledeće:    %SystemRoot%\explorer. exe shell:RecycleBinFolder  Kliknite na dugme Next.   Unesite naziv za prečicu.   Kliknite na dugme Finish.   Prečica će se pojaviti na Desktopu, međutim, trebaćete da  promenite ikonicu. Kliknite desnim tasterom miša na prečicu i izaberite  Properties.   Kliknite na dugme Change Icon.   U tekstualno polje Look for icons in this file, unesite  sledeće:    %SystemRoot%\system32\imageres. dll  Pritisnite Enter na tastaturi. .   Selektujte ikonicu Recycle Bin i klikite na dugme OK.   Pomerite ikonicu u Documents library (ili neku drugu  lokaciju).   Kliknite desnim tasterom miša na ikonicu i iz  kontekstnog menija izaberite opciju  Pin  to Taskbar.   Ikonica će biti prikazana u Taskbaru. Premestite je na  željenu lokaciju.
 
   

Windows 7: KAKO DA postavite Windows Live Messenger u System Tray

 

 

 

Po standardnom  podešavanju, Windows 7 ikonicu Windows Live Messengera čuva u Taskbaru umesto u  System Trayu. Međutim, ako želite, možete da je postavite u system tray. Ako ne želite da  se ikonica Windows Live Messengera nalazi u Taskbaru, već želite da se ona  ponaša kao u prethodnim verzijama Windows operativnog sistema, možete  jednostavno da je postavite u System Tray i tako oslobodite prostor u Taskbaru  za druge programe i fajlove. Da biste postavili ikonicu Windows Live Messengera u System  Tray, uradite sledeće:  Zatvorite Windows Live Messenger.   Kliknite na ikonicu Computer i potražite C:\Program  Files\Windows Live\Messenger  Kliknite desnim tasterom miša na msnmsgr. exe i iz  kontekstnog menija izaberite Properties.   Kliknite na karticu Compatibility.   U odeljku Compatibility Mode potvrdite opciju Run this  program in compatibility mode for.   Iz padajućeg menija izaberite Windows Vista.   Kliknite na OK. Od sada kada god je aktivan prozor za chat, ali ga ne  koristite, pronaći ćete ga u System Trayu.
 
   

Windows 7: KAKO DA potražite grešku zbog koje se Windows 7 isključio

 

 

 

Kada se vaš računar isključi ili restartuje računar,  verovatno biste želeli da otkrijete razlog toga. To možete da uradite veoma  jednostavno. Funkcija Shutdown Event Tracker će vam pomoći da otkrijete  razlog isključivanja ili restartovanja sistema. Da biste uključili funkciju  Shutdown Event Tracker, uradite sledeće:  Kliknite na dugme Start i u polje za pretraživanje  ukucajte gpedit. msc i pritisnite Enter.   U prozoru Local Group Policy Editora potražite stavku  Computer Configuration \ Administrative Templates \ System.   U panelu sa leve strane, u odeljku Settings, potražite  stavku Display Shutdown Event Tracker.   U odeljku Options kliknite na Enabled i uverite se da je  opcija podešena na Always.   Kliknite na Apply a zatim na OK da biste zatvorili  prozore. Sada kada restartujete ili isključite sistem, prikazaće se  prozor funkcije Shutdown Event Tracker u koji možete da ukucate razlog isključivanja  ili restartovanja računara. Funkcija Shutdown Event Tracker je odlična za administratore  jer pomoću nje mogu da prate razloge restartovanja i isključivanja servera.
 
   

Windows 7: KAKO DA pretražujete web sajtove sa desktopa

 

 

 

Funkcija Search u Windowsu 7 je poboljšana u odnosu na  prethodne verzije Windowsa i omogućava vam da pretražujete podatke na lokalnim  i mrežnim lokacijama. Takođe postoji mogućnost da upotrebite funkciju Search da  biste pretraživali web sajtove na Internetu. Nova Search funkcija u Windowsu 7  vam omogućava da pretražujete sadržaje na udaljenim lokacijama unutar Windows  Explorera. Sada direktno sa desktopa možete da pretražujete web sajtove  bez potrebe da otvarate novu sesiju u pretraživaču.   Daunlodujte Search Connector sa sledeće adrese: Search  Connector.   Dvostruko kliknite na fajl OSDX da biste instalirali  Search Connector.   Otvoriće se prozor sa pitanjem da li ste sigurni da želite  da instalirate Search Connector. Kliknite na Yes.   Kada završite instaliranje, Search Connectors će se  prikazati u panelu sa leve strane Windows Explorera, ispod stavke Favorites. U  polje za pretraživanje ukucajte traženi termin.   Rezultati će se prikazivati dok kucate tekst, a ako aktivirate  panel Preview, možete da vidite i prikaz stranice.
 
   

Windows 7: KAKO DA prikačite Control Panel u Taskbar

 

 

 

Ako želite da upotrebite Jump Listu Control panela radi  bržeg pristupa različitim kontrolnim opcijama, kao što su Administrative Tools,  Devices and Printers, System. . . , prikačite Control Panel u Taskbar. Da biste izbegli otvaranje Control Panela svaki put kada  nešto želite da podesite, uštedite vreme i prikačite Control Panel u Taskbar.   To možete da uradite vrlo jednostavno. Uradite sledeće:  Kliknite na Orb (dugme Start).   Izaberite Control Panel.   Idite na Task Bar i kliknite desnim tasterom miša na  ikonicu Control Panel.   Izaberite opciju Pin this program to the taskbar.   Videćete listu nedavno otvaranih aplikacija kontrolnog  panela. Prevucite kursor preko željenih programa i pritisnite ikonicu sa  podignutim palcem da biste prikačili aplikaciju u listu. Sada, kada god poželite da pristupite ovim aplikacijama  kontrolnog panela, samo kliknite desnim tasterom miša na ikonicu Control Panel  i upotrebite Jump List.  
 
   

Windows 7: KAKO DA prikačite VHD fajlove

 

 

 

Ako koristite Virtual PC za proveravanje različitih  operativnih sistema, verovatno imate fajlove na virtuelnom operativnom sistemu  koje biste želeli da upotrebite na vašem pravom sistemu. Kada vam zatreba fajl koji se nalazi u virtuelnom  operativnom sistemu, to znači da treba da pokrenete Virtual PC i da otvorite  željeni operativni sistem. Windows 7 vam omogućava da prikačite VHD (Virtual  Hard Disk) fajlove, tako da možete da pristupite diskovima iz virtuelnog  operativnog sistema bez potrebe da pokrenete Virtual PC. Uradite sledeće:  Kiknite na Windows Orb (dugme Start).   Kliknite desnim tasterom miša na Computer i iz  kontekstnog menija izaberite Manage.   Kada se otvori prozor Computer Management, u panelu sa  leve strane, u odeljku Storage izaberite opciju Disk Management.   U meniju kliknite na Action a zatim izaberite opciju  Attach VHD.   Potražite lokaciju željenog VHD fajla. Izaberite fajl i  kliknite na dugme Open.   Ako želite da virtuelna informacija ostane nepromenjena,  potvrdite opciju Attach this virtual hard disk file as read only.   Kliknite na dugme OK. Virtuelni drajv će biti prikačen. Možete da pristupite  drajvu tako što ćete kliknuti na Computer i izabrati željeni drajv.
 
   
Strane: 1 2 3 45 6 7 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272