Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 8

Ukupno: 112, strana 1 od 6

Četiri načina da otvorite Control Panel u Windowsu 8

 

 

 

Windows 8 je redizajniran, pa samim tim je i Control Panel drugačiji.   Ako ste navikli na klasični Control Panel, znajte da možete jednostavno da ga vratite. Postoji četiri načina da otvorite klasični Control Panel.   Koje god promene da radite u konfiguraciji unutar Windowsa 8 potreban vam je Control Panel. Ako želite da otvorite ga otvorite, uradite jednu od sledećih stvari:   Iz linije Charms   Kao i većini aplikacija, i Control Panelu možete da pristupite iz linije Charms. Otvorite liniju Charms tako što ćete postaviti kursor u gornji desni ugao desktopa ili pritisnite tastere Win+C. Kliknite na Settings a zatim na opciju Control Panel.   Iz menija Quick Access   Kliknite desnim tasterom miša u donji levi ugao ekrana ili pritisnite tastere Win+X da biste otvorili meni Quick Access. Iz kontekstnog menija izaberite opciju Control Panel.   Iz Windows Explorera   Otvorite Windows Explorer i na kartici Computer kliknite na opciju Open Control Panel.   Putem komande Run   Otvorite okvir za dijalog Run tako što ćete pritisnuti tastere Win+R, u polje ukucajte “control” i kliknite na OK.
 
   

Četiri načina da zatvorite Metro aplikacije u Windowsu 8

 

 

 

Da li ste primetili da Metro aplikacije u Windowsu 8 nemaju klasično dugme za zatvaranje programa?   Windows 8 je dizajniran tako da korisnik nikada ne treba da zatvori Metro aplikaciju. Međutim, ponekad ćete trebati da zatvorite Metro aplikaciju. Na primer, ako aplikacija blokira ili se javi neki drugi problem.   U ovom članku predstavićemo vam četiri načina da zatvorite problematičnu Metro aplikaciju. Uradite jednu od sledećih stvari:   Prečica Alt+F4   Najjednostavniji i najbrži način da zatvorite Metro aplikaciju je da pritisnete tastere Alt+F4. Metro aplikacija će se odmah zatvoriti.   Prevucite prozor dole   Prevlačenjem prozora ka dole, do dna ekrana je jedna nova funkcija. Sve što treba da uradite je da kliknete na vrh ekrana, kliknete i držeći pritisnut taster miša, prevucite prozor do dna ekrana. Otpustite taster miša i prozor će se zatvoriti.   Kliknite desnim tasterom miša na umanjeni prikaz Metro aplikacije   Postavite kursor u gornji levi ugao ekrana i prikazaće se umanjeni prikaz poslednje aktivne aplikacije. Ako želite da prikažete više otvorenih aplikacija, povucite kursor prema dole. Kliknite desnim tasterom miša na umanjeni prikaz aplikacije koju želite da zatvorite i iz kontekstnog menija izaberite opciju Close.   Windows Task Manager   Kao i u prethodnim verzijama Windowsa, i u novoj verziji možete da zatvorite pokrenute aplikacije kroz Task Manager. Otvorite Task Manager tako što ćete pritisnuti tastere Ctrl+Shift+Esc ili kliknite desnim tasterom miša na Taskbar a zatim izaberite opciju Task Manager. Nakon toga iz liste izaberite aplikaciju koju želite da zatvorite i kliknite na dugme End Task.
 
   

Dva nova načina da butujete u Safe režimu u Windowsu 8

 

 

 

Ponekad se dešava da jednostavno stvari ne funkcionišu kako bi trebale, i tada treba da butujete računar u Safe režimu.   U Safe režimu učitava se samo minimalan broj drajvera i Windows komponenti. U Windowsu 8 postoji dva nova načina da butujete računar u Safe modu. Pogledajmo koji su to načini.   Upotreba funkcije Troubleshooting and Repair za butovanje u Safe režimu   Otvorite funkciju Troubleshooting tako što ćete kliknuti na Charms bar a zatim kliknite na Settings > Power i iz menija kliknite na Restart dok držite pritisnut taster Shift. U prozoru koji će se otvoriti kliknite na Troubleshoot. Kliknite na Advanced Options. U prozoru Advanced Options  kliknite na Startup Settings. U prozoru Startup Settings kliknite na dugme Restart. Otvoriće se meni butovanja. Izaberite opciju Safe Mode i pritisnite Enter. Windows će se otvoriti u režimu Safe.   Butovanje u Safe režimu pomoću tastera F8   U starijim verzijama Windowsa ste verovatno navikli da koristite taster F8 za butovanje u Safe režimu. Međutim, u Windowsu 8 to ne funkcioniše. Ali naravno, postoji trik kojim možete da vratite ovu funkciju tastera F8.   Upotrebite prečicu Win+X da biste otvorili Quick Access meni a zatim selektujte opciju Command Prompt (Admin). Kliknite na Yes i otvoriće se komandni prozor. Unesite sledeću komandu:  bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy . Prikazaće se poruka The operation completed successfully, i metod upotrebe tastera F8 za butovanje u Safe režimu bi sada trebao da funkcioniše.
 
   

Kako da aplikacija Maps u Windowsu 8, prikazuje udaljenost u kilometrima

 

 

 

Da li biste želeli da aplikacija Maps u Windowsu 8 prikazuje udaljenost u kilometrima?   Neki korisnici i dalje koriste Imperial number sistem, ali ako vi želite da to promenite, onda je ovaj članak upravo za vas.   Da biste podesili prikaz udaljenosti u kilometrima u aplikaciji Maps, u Windowsu 8, uradite sledeće:   Pritisnite taster Win da biste se prebacili na početni ekran. Otvorite aplikaciju Maps. Pritisnite tastere Win+C da biste otvorili Charms Bar. Kliknite na opciju Settings Charm. Kliknite na Options. Sa desne strane prozora videćete opciju za prikaz udaljenosti. Kliknite na Kilometers.   To je sve.
 
   

Kako da automatski izbrišete emailove u Thunderbirdu koji su označeni kao Junk

 

 

 

Svaki put kada je email označen kao Junk u Thunderbirdu, po standardnom podešavanju je prebačen u direktorijum Junk E-mail.   Ako želite da želite da Junk emailovi nestanu, potrebno je ručno da ih izbrišete iz direktorijum Junk E-mail. Međutim, u ovom članku ćemo vam pokazati kako da se ovi emailovi izbrišu automatski.   Thunderbird možete da konfigurišete tako da se spamovi automatski brišu čim su označeni kao Junk. Da biste to uradili, pratite sledeće korake:   Otvorite Thunderbird. Kliknite na odeljak Tools na vrhu interfejsa programa i raširite meni. Kliknite na opciju Options. U prozoru Options kliknite na karticu Security. Kartica Security ima nekoliko podkartica. Kliknite na karticu Junk. Potvrdite opciju When I mark messages as junk a zatim kliknite na opciju Delete them. Biranjem ove opcije emailovi će automatski biti izbrisani čim su označeni kao Junk. Kliknite na OK na dnu prozora da biste snimili podešavanja.   Promene će odmah biti aktivne. Testirajte tako što ćete označiti email koji ne želite kao Junk i videćete da će poruka automatski biti izbrisana.
 
   

Kako da besplatno nabavite veliku kolekciju Windows tema i wallpapera

 

 

 

Da li volite često da menjate izgled vašeg desktopa? Najjednostavnije je da upotrebite interesantnu temu.   Na Microsoftovom web sajtu uvek je bilo puno tema za Windows kao i lepih pozadina. Međutim, ovaj sajt je malo teži za navigaciju i problematično je pronaći upravo ono što tražite.   Dakle, ako ste tražili novu temu ili pozadinu, trebali ste prilično da pretražujete sajt da biste to i pronašli. Srećom, Microsoft je konačno ujedinio svoju ponudu na jednom web sajtu, pod nazivom Personalization Gallery.   Postoje posebni odeljci za teme i za desktop pozadine. Teme su za Windows 7 i Windows 8, ali desktop pozadine možete da upotrebite u svim aktuelnim verzijama Windows operativnog sistema.   Teme su kategorizovane zbog lakše pretrage. Neke od kategorija koje možete da pronađete su animals, art, automotive, game, holidays & seasons, movies, natural wonders, places & landscapes, plants & flowers, i druge. Postoji čak i RSS feed tako da možete da teme mogu da se menjaju kao živi prozori u Windowsu 8.
 
   

Kako da besplatno upotrebite i mauntujete ISO fajlove bez rezanja na disk

 

 

 

Microsoft ima nepodržani virtuelni CD-ROM program. Zašto biste kupovali druge programe kada imate ovu besplatnu zamenu?   Alcohol i Daemon Tools su odlični paketi koji vam omogućavaju da mauntujete ISO fajlove kao virtuelne CD-ROM-ove. Međutim, postoji način da upotrebite ISO fajlove i bez rezanja na disk.   Mada su ovi alati odlični, zašto biste ih kupovali kada vam Microsoft nudi program koji će uraditi istu stvar potpuno besplatno.   Evo šta je potrebno da uradite:   Preuzmite program sa adrese http://www. microsoft. com/en-us/download/details. aspx?id=38780 Kopirajte fajl VCdRom. sys u direktorijum %systemroot%\system32\drivers. Pokrenite fajl VCdControlTool. exe Kliknite na Driver control. Ako je dostupno dugme Install Driver, kliknite na njega. Potražite direktorijum %systemroot%\system32\drivers, selektujte fajl VCdRom. sys i kliknite na Open. Kliknite na Start. Kliknite na OK Kliknite na Add Drive da biste dodali drajv u listu drajvova. Uverite se da drajv koji je dodat nije lokalni drajv. Ako jeste, ponovo kliknite na Add Drive dok ne dobijete neupotrebljeno slovo drajva. Selektujte neupotrebljeno slovo drajva iz liste drajvova i kliknite na dugme Mount. Potražite ISO fajl, selektujte ga i kliknite na OK. Sada upotrebite slovo drajva kao da je lokalni CD-ROM uređaj. Kada završite možete da demauntujete, zaustavite i uklonite drajver iz memorije.
 
   

Kako da blokirate otvaranje neželjenog web sadržaja u Windowsu 8

 

 

 

Funkcija Family Safety u Windowsu 8 pomaže vam da kontrolišete sadržaj sa Interneta koji može da se pregleda u pretraživaču.   Ako imate decu, funkcija Family Safety je veoma korisna, jer kada je podesite moći ćete da blokirate različite sajtove koji možda nisu za njihov uzrast. Svi sajtovi koji nisu ocenjeni će automatski biti blokirani, a od onih koji su ocenjeni možete da izaberete koje želite da blokirate.    Da bi funkcija Family Safety uradila svoj posao potrebno je da je pokrenete na administrator nalogu na vašem računaru.   Ako želite bezbedno Internet okruženje za vašu decu, podesite funkciju Family Safety na sledeći način:   U Control Panelu kliknite na Network and Internet.   U odeljku Network and Internet kliknite na Internet Options.   U odeljku Internet Properties kliknite na Content a zatim na dugme Family Safety.   Izaberite korisnički nalog za koji želite da ograničite upotrebu Internet stranica.   Potvrdite polje pored opcije On. Kliknite na Web filtering.   Izaberite opciju USER can only use the websites I allow.   Izaberite nivo zabrane koji želite i zatvorite prozor Internet Options.
 
   

Kako da blokirate slike i animacije na Internetu u Windowsu 8

 

 

 

Da biste smanjili protok prilikom pretraživanja Interneta, možete da blokirate slike i animacije na web sajtovima koje pregledate.   Ponekad je dobro da ograničite protok prilikom pretraživanja interneta, ako, na primer, imate ograničen Internet paket. Dodatni troškovi mogu da budu prilično veliki, pa zašto ne biste sebi uštedeli malo novca.   Takođe, blokiranje slika i animacija može biti korisno i ako je vaša Internet konekcija spora. U ovom članku možete pronaći podešavanja za Windows 8, za blokiranje slika i animacija na Internetu.   Uradite sledeće:   Sa početnog ekrana Windowsa 8, otvorite Control Panel.   U prozoru Control Panela kliknite na Network and Internet.   U prozoru Network and Internet kliknite na Internet Options. U prozoru Internet Properties kliknite na karticu Advanced. Skrolujte dole, do kategorije Multimedia, i isključite polja pored opcija Play animations in webpages i Show pictures. Kliknite na Apply a zatim na OK.     Od sad, kada pretražujete Internet, slike i animacije neće biti prikazane što će smanjiti protok i ubrzati vašu pretragu.
 
   

Kako da brzo pokrećete programe u Windowsu 8

 

 

 

U ovom članku možete da pročitate još jedan savet koji može da vam ubrza rad na vašem Windows 8 sistemu.   Ako ste ljubitelj prečica sa tastature i ne volite da skrolujete i tražite program koji vam je potreban, imamo jednostavno rešenje. Windows 8 i dalje podržava staru, dobru prečicu koje je veoma korisna ako, na primer, tražite način da jednim klikom isključite vaš računar.   Pokrenite desktop aplikaciju. Kliknite desnim tasterom miša na prazan deo desktopa i kliknite na opciju New > Shortcut. Potražite aplikaciju koju želite da pokrenete. Za ovaj primer, isključivanje računara, unesite sledeće: shutdown. exe -s -t 00 Kliknite na Next. Ukucajte naziv prečice, na primer, “Isključivanje”. Kliknite na Finish. Kliknite desnim tasterom miša na prečicu, izaberite opciju Pin to Start.   Prečica će se pojaviti na desnoj strani početnog ekrana. Prevucite je gde god želite.
 
   

Kako da brzo pronađete deljene direktorijume u Windowsu

 

 

 

Deljenje fajlova i direktorijuma na Windows sistemu je veoma jednostavno.   Međutim, deljenje fajlova i direktorijuma može da bude i opasno ako ne znate koji su fajlovi i direktorijumi deljeni sa vašeg računara na mreži. U ovom članku opisaćemo vam dva načina da brzo pronađete direktorijume za deljenje na vašem Windows sistemu.   Svaki korisnik koji je povezan na istu mrežu na koju ste povezani i vi, može da koristi vaše fajlove i direktorijume koji se dele. To može da se ograniči i sa dozvolama za određene korisnike.   Ali, ono što je najvažnije je da prvo saznate koji su fajlovi i direktorijumi deljeni na vašem računaru.   Metod 1: upotreba grafičkog korisničkog interfejsa računara (preporučljivo)   U prozoru za pretragu Windowsa, ukucajte compmgmt. msc, i otvorite ga. U panelu sa leve strane kliknite na stavku Shared Folders. Kliknite na Shares. Sada će biti prikazana lista direktorijuma koji su deljeni na vašem računaru. Možete da kliknete desnim tasterom miša na direktorijum koji želite da izbacite iz liste, kliknite na Share name a zatim na Stop sharing a folder over network.   Metod 2: upotreba komandne linije Windowa   U prozoru za pretragu Windowsa ukucajte cmd, i otvorite ga. Otvoriće se prozor komandne linije. Ukucajte net share.   Prikazaće se lista deljenih direktorijuma sa nazivom i putanjom.
 
   

Kako da brzo rešite probleme na Windowsu 8

 

 

 

Imate li problem sa vašim novim operativnim sistemom? U Windowsu 8 sve možete da rešite veoma brzo i jednostavno.   Windows 8 dolazi sa velikim brojem alata za održavanje sistema. Ako i vi imate problem na vašem Windows 8 sistemu, pogledajte kako to možete brzo da režite i pristupite alatima koji će problem rešiti.    Sve što treba da uradite je sledeće:   Otvorite Charms bar tako što ćete pritisnuti tastere Win+C. Kliknite na Settings. Kliknite na Power. U meniju koji će se otvoriti, kliknite na opciju Restart dok držite pritisnut taster Shift. Na ekranu koji će se otvoriti kliknite na Troubleshoot. Prikazaće se ekran sa brojnim opcijama od kojih možete da izaberete, u zavisnosti od toga šta želite da postignete.
 
   

Kako da butujete direktno na desktop u Windowsu 8.1

 

 

 

Imate li vi zamerku na vaš novi operativni sistem, Windows 8?   U Windowsu 8 bilo je dosta zamerki od strane korisnika koji su navikli na starije verzije Windowsa, pa su u novoj verziji ispravljene neke greške i ispunjeni neki zahtevi korisnika.   Jedna od velikih zamerki korisnika u Windowsu 8 je način na koji se računar butuje na početni ekran ispunjen pločicama. Bio je potreban jedan dodatni korak da biste se prebacili na tradicionalni desktop. Puno korisnika se žalilo što se Windows otvara na početnom ekranu a ne na desktopu.   U Windowsu 8. 1 možete da butujete direktno na dekstop ali je potrebno da uradite male promene u konfiguraciji. Uradite sledeće:   Otvorite Windows 8. 1 i prebacite se na desktop tako što ćete pritisnuti prečicu Win+D. Kliknite desnim tasterom miša na prazan prostor u taskbaru desktopa. U kontekstnom meniju izaberite opciju Properties. Kliknite na karticu Navigation. Stavite oznaku potvrde za opciju Go to the desktop instead of Start when I sign in. Kliknite na OK. Restartujte računar.   To je sve. U zavisnosti od podešavanja, možda će se prvo prikazati ekran za prijavu ali nakon toga odmah ćete biti prebačeni na desktop.
 
   

Kako da butujete sistem direktno na desktop bez dodatnog programa u Windowsu 8

 

 

 

Da li biste želeli da umesto početnog ekrana Windowsa 8, odmah startujete sa desktopom?   Iako postoje mnogi programi koji vam pomažu da “preskočite” početni ekran Windowsa 8, i direktno startujete sistem na desktopu, znajte da vam uopšte nije potreban dodatni program.   Windows 8 vam omogućava da podesite sistem tako da butujete direktno na desktop bez dodatnog programa. Prateći korake opisane u ovom članku, možete da kreirate Windows zadatak koji će pokrenuti tradicionalni desktop kada uključite računar. Treba da znate da ovim nećete u potpunosti isključiti novi početni ekran Windowsa 8 već će vas samo prebaciti na dobro poznati desktop kada uključite računar.   Pratite sledeće korake:   Otvorite Control Panel tako što ćete pritisnuti tastere Win+X. Kliknite na Administrative Tools. Ako želite možete u gornjem desnom uglu, u meniju View da izaberete opciju Small Icons. U prozoru Administrative Tools izaberite stavku Task Scheduler. Kreirajte novi zadatak tako što ćete upotrebiti odeljak Actions sa desne strane prozora. Zadatku dodelite naziv i na dnu prozora, u padajućem meniju uverite se da je konfigurisan za Windows 8. Otvorite karticu Trigger i kreirajte novi trigger. Izaberite opciju Begin this task at startup i kliknite na OK. Na kartici Actions dodajte novu akciju. Uverite se da je selektovana opcija Start a program. Pod opcijom Program/script ukucajte ili potražite sledeće C:\Windows\explorer. exe. Kliknite na OK. Uverite se da je novi zadatak u listi Active Tasks i zatvorite prozor.   To je sve. Sledeći put kada uključite računar, odmah će vam se prikazati dobro poznati desktop.
 
   

Kako da dodate omiljeni direktorijum ili program u My Computer na Windowsu 7 i 8

 

 

 

Da li volite kada je vaš računar dobro organizovan?   Da li biste želeli da omiljeni direktorijum ili program stoji u vašem My Computer direktorijumu zajedno sa svim drugim fajlovima koje često koristite? To je odličan primer dobro organizovanog računara.   My Computer nije uobičajeni direktorijum pa stoga i ne možete da prebacite u njega prečicu na uobičajeni način. Ali postoji brz način da vaša omiljena prečica bude izlistana u ovom direktorijumu. Uradite sledeće:   Windows 7   Otvorite prozor Start search. Unesite sledeće:  %appdata% Otvoriće se skriveni direktorijum Roaming. Potražite poddirektorijum \Microsoft\Windows\Network Shortcuts Postavite ovde prečicu željenog direktorijuma ili programa.   Windows 8   Otvorite prozor Run tako što ćete pritisnuti tastere Win+R Unesite sledeće:  %appdata% Otvoriće se skriveni direktorijum Roaming. Potražite poddirektorijum \Microsoft\Windows\Network Shortcuts Postavite ovde prečicu željenog direktorijuma ili programa.   To je sve. Otvorite direktorijum My Computer i videćete da je prečica izlistana kao Network Location.
 
   

Kako da grupišete aplikacije u jedan direktorijum u Windowsu 8

 

 

 

Odlična ideja je da kreirate direktorijum sa jedinstvenom ikonicom u koji ćete postaviti sve aplikacije koje svakodnevno koristite.   Da biste olakšali sebi svakodnevni posao, možete da postavite sve aplikacije koje koristite u jedan direktorijum i tako uštedite vreme tražeći ih na početnom ekranu. U ovom članku pokazaćemo vam primer kako da postavite sve aplikacije Office-a u jedan direktorijum, ali naravno, vi možete da upotrebite bilo koje druge aplikacije.   Ako želite da grupišete aplikacije u jedan direktorijum na početnom ekranu Windowsa 8, uradite sledeće:   Kliknite desnim tasterom miša na ikonicu početnog ekrana koja sadrži direktorijum koji biste želeli da postavite na početni ekran. Kliknite na Open file location. U Exploreru se vratite jedan korak unazad i kliknite desnim tasterom miša na direktorijum i iz kontekstnog menija izaberite opciju Pin to Start. Sada imate direktorijum koji sadrži željene programe. Ako želite da promenite ikonicu direktorijuma ponovo kliknite desnim tasterom miša na ikonicu i iz kontekstnog menija izaberite Properties. U odeljku Properties Selektujte opciju Shortcut a zatim kliknite na Change Icon…. Potražite . Ico fajl koji želite da upotrebite i selektujte ga. Kliknite na Open.   Iz liste ikonica izaberite ikonicu koju želite da upotrebite i kliknite na OK.   Vratite se na početni ekran i videćete nov direktorijum koji ste upravo kreirali.
 
   

Kako da igrate Android igrice na Windowsu 8

 

 

 

BlueStacks daje vam pristup ka preko 750,000 aplikacija ya vaš Windows 8 računar uključujući i puno igrica za touch screen.   Već su neko vreme dostupni različiti emulatori Android aplikacija za Windows ali nisu imali veliku popularnost. Sada kada imate Windows 8 sistem sa touch screen-om i tablete, konačno postoji razlog da pokrenete Android aplikacije na Windows sistemu.   BlueStacks još uvek nije savršen jer je u beta verziji, ali za sada bilo ko može da ga preuzme i koristi besplatno.   Ograničenja   BlueStacks je zasnovan na Androidu 2. 3, tako da će neki delovi interfejsa biti malo zastareli i možda neke nove aplikacije neće funkcionisati. Dostupan je samo za Windows 8 sisteme. Pokretanje aplikacija preko BlueStacksa neće biti toliko brzo kao na Android uređaju.   Instalacija   BlueStacks možete da preuzmete sa sajta BlueStacks. com, koji nudi verziju za Windows 8 kao i za starije verzije Windowsa i Mac računara. BlueStacks App Player nije Modern aplikacija pošto se pokreće na desktopu, ali oponaša full-screen okruženje Modern na Windows 8 sistemu.   Upotreba Android aplikacija na Windows 8 sistemu   Kada je instaliran BlueStacks možete da ga pokrenete i potrežite aplikacije koje želite da instalirate, tako što ćete kliknuti na ikonicu sa lupom.   BlueStacks treba da se poveže sa Google nalogom tako da može da preuzme aplikacije sa Google Playa, ali možete da kreirate i poseban Google nalog samo za BlueStacks, unutar BlueStacks App Playera. BlueStacks takođe može da instalira aplikacije iz Amazon Storea – prikazaće vam listu sa opcijama kada pokušate da instalirate aplikaciju.   Android aplikacije možete da pretvorite u prozore na desktopu. Možete da upotrebite miš i oponašate dodir na touch screenu.   Možete da kliknete na dugme Home da biste se vratili na Home ekran. Kliknite na My Apps da biste prikazali aplikacije koje imate instalirane i da biste ih pokrenuli.   BlueStacks definitivno nije savršen i možda biste radije koristili ispravne aplikacije Windowsa 8. Međutim, BlueStacks vam otvara mogućnost da koristite beskonačno puno Android igrica na Windows 8 sistemu.
 
   

Kako da instalirate aplikaciju na Windows 8

 

 

 

Ako ste nabavili novi operativni sistem, Windows 8, verovatno želite da instalirate neke svoje omiljene programe.   Naravno, morate da obratite pažnju da instalirate aplikacije koje ste nabavili iz proverenih izvora da biste zaštitili svoju privatnost. Windows 8 će se brinuti i o tome. Naime, možete da instalirate samo proverene aplikacije iz Windows Store-a.   Međutim, ako vam to predstavlja problem, možete da konfigurišete operativni sistem tako da pokreće i druge aplikacije koje nabavite iz pouzdanih izvora.   Pokrenite GPEdit. msc. Potražite stavku Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > App Package Deployment. Dvostruko kliknite na opciju Allow all trusted apps to install. Izaberite Enabled > OK.   Sada možete da instalirate bilo koju aplikaciju.
 
   

Kako da integrišete Google aplikacije u Windows 8

 

 

 

Windows 8 ima Microsoftove web servise: Bing, Internet Explorer, Outlook. com, i tako dalje.   Međutim, Windows 8 nije ograničen samo na Microsoftove servise. Možete da integrišete i Google servise, kao što su Gmail, Google Search i Chrome. Google nije kreirao sve moderne aplikacije za Windows 8, ali važni Google servisi mogu da budu integrisani u Windows 8.   Ako želite da integrišete važne Google aplikacije u Windows 8, pratite korake:   Google Search   Google je kreirao jednu modernu aplikaciju: Google Search. Instalirajte je iz Windows Store i dobićete ikonicu koja će otvoriti ekran Google pretrage u stilu Windowsa 8.   Chrome   Google nudi verziju Google Chromea za Windows 8. Ako instalirate Chrome i podesite ga da bude standardni pretraživač, moći ćete da upotrebite Modern verziju Google Chromea u novom okruženju Windowsa 8. Dobićete pristup sinhronizovanim bookmarkovima vašeg Google naloga, aplikacijama, ekstenzijama i drugim podacima.   Gmail, Contacts i Calendar   Aplikacija Mail koja je uključena u Windows 8, podržava Gmail naloge. Moći ćete da čitate, šaljete emailove, i da dobijete obaveštenja o novim porukama za Gmail nalog na pločici aplikacije Mail.   Da biste dodali Google nalog, uradite sledeće:   Otvorite aplikaciju Mail. Pritisnite tastere Win + I da biste otvorili Settings charm. Kliknite na Accounts. Selektujte opciju Google account. Unesite email adresu i lozinku vašeg Google naloga.   Pin It   Google aplikacije možete da prikačite na početni ekran Windowsa 8. Možete da postavite prečice za web sajtove i pristupite im pomoću jednog klika.   Da biste postavili prečicu web sajta na početni ekran, uradite sledeće:   Otvorite Chrome. Otvorite Chrome meni. Kliknite na Tools. Kliknite na Create Application Shortcuts i kreirajte prečicu za desktop. Zatim kliknite desnim tasterom miša na prečicu i iz kontekstnog menija izaberite opciju Pin to Start.
 
   

Kako da isključite Bing online pretragu u Windowsu 8.1

 

 

 

U Windowsu 8 korisnici osim traženja fajlova na hard disku mogu da traže i informacije na internetu.   Rezultate obezbeđuje Bing, Microsoft-ova pretraga. Ako želite da zadržite pretrage samo lokalno možete da isključite integraciju Bing-a. Rezultati koje vam daje Bing uključuje i velike slike i mogu da se prikažu samo tri rezultata pretrage, ili možete da upotrebite skrolovanje da biste pregledali i ostale rezultate.   Ako želite da isključite Bing online pretragu u Windowsu 8. 1, uradite sledeće:   Otvorite Charm Bar i izaberite Settings. Iz padajućeg menija izaberite opciju Change PC settings. U panelu Settings kliknite na Search & apps -> Search. Da biste uključili ili isključili upotrebu Bing pretrage, potvrdite ili isključite opciju Get search suggestions and web results from Bing. Kada je ova opcija uključena, možete da konfigurišete Bing da vam da rezultate za vašu lokaciju, rezultate koji ne koriste vašu lokaciju ili rezultate koji uopšte nisu personalizovani. Možete da izaberete i nivo SafeSearch. Po standardnom podešavanju to je Moderate koji filtrira slike i video snimke iz rezultata. Kada završite sa podešavanjima zatvorite panel Settings i promene će automatski biti snimljene.
 
   
Strane: 12 3 4 5 6

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272