Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java, JavaScript, JScript, Perl

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Apple - MAC OS X

 

Ukupno 327 – Strana 1 od 17

 

1. 04.08.08 - Sa SVET KOJI SE MENJA, softver za Mac,

04.08.08 Sa SVET KOJI SE MENJA, na današnji dan, Songbird, Londonske banane, grafika i video koji uključuju mozak, Ernest Hemingvej za Web

 

2. 6 programa za editovanje slika na Mac-u

Izgleda da Madonna nije bila u pravu kada je pevala da živimo u materijalnom svetu, jer se sve više prebacujemo u digitalni svet. Jedno područje u kojem je to evidentno je fotografija: digitalni fotoaparati su skoro u potpunosti zamenili tradicionalne filmske fotoaparate, digitalne slike sve više potiskuju štampane, a digitalna obrada i manipulacija slikama je zamenila tradicionalne metode obrade.

 

3. Afloat upravlja vašim prozorima preko tastature

Samo za Mac OS X: Aplikacija otvorenog koda po imenu Afloat dodaje nekoliko korisnih alata i efekata vašim prozorima.

 

4. Alatka za preživljavanje za Mac korisnike – Salesforce.com

Ako radite u Fortune 1000, prilično su dobre šanse da ste se susreli sa Salesforce.com, web zasnovanom servisu za upravljanje odnosima sa potrošačima koji je poslednjih godina postao mnogo popularan. Salesforce.com obezbeđuje (veoma koristan) plug-in za sinhronizovanje Outlook kontakata, zadataka i emailova sa bazom podataka web sajta za izveštavanje i ujedinjavanje, što Salesforce.com čini snom za Windows Office korisnike.

 

5. Apple - Cyberduck FTP – Mac switcher

Cyberduck FTP se prvi put spominje davne 2005. godine, ali je vredno ponovo ga posetiti. Kada se prebacite sa Windowsa na Mac jedna od prvih stvari koje ćete uraditi je da pokušate da pronađete Mac ekvivalente za Windows programe. Smart FTP je fantastičan (i besplatan je za ličnu, obrazovnu i neprofitabilno organizacionu upotrebu) FTP klijent na Windowsu. Dakle, šta postoji na Mac-u?

 

6. Apple izdaje ažuriranja koja se odnose na hardver

Apple je izdao seriju ažuriranja da bi poboljšao kompatibilnost sa novim programima a čak je i zakrpio jedan od program koji je upravo izdat. Sada, Apple ima izdate serije ažuriranja za hardver koji će slediti iste korake.

 

7. Apple poboljšava .Mac servis

Apple-ov .Mac servis je bio škakljiva tema čak i među Mac korisnicima. Kada je predstavljen, servis je bio veoma popularan ali nakon što je kompanija odlučila da naplaćuje za njega i nakon godina tokom kojih je servis stagnirao zbog nedostatka novih funkcija, i da ne spomenemo da su ga skoro svi drugi web servisi prešišali, .Mac je pao u zaborav. Sada Apple ima ažurirani servis koji nudi bolju integraciju sa popularnim programima kao što je iPhoto i iMovie kao i veću vrednost jer je prostor za skladištenje desetostruko povećan.

 

8. Apple-ov Numbers se pokazao kao veoma uspešan

Prošlo je godinu dana od kada su se pojavile prve glasine o “Numbers” programu i od kada su ljudi počeli da očekuju pojavu ovog programa za tabele u najnovijoj veziji iWork-a. Sada je Numbers konačno stigao i mnogi su bili radoznali da vide kako će se pokazati, pošto je već dugo očekivan kao zamena za Microsoftov Excel.

 

9. AppMenuBoy dodaje Applications meni u vaš Dock

Samo za Mac OS X: Nekada davno u ne-Stacks danima  na Tiger-u, vi ste mogli da dodate direktorijum u Dock i raširite ga u hijerarhijski meni. Sada sa Stacks-om vi ne možete lako da se krećete po poddirektorijumima iz direktorijuma u Dock-u.

 

10. Backpack Mac Dashboard vidžet

Korisnici Backpack-a od 37Signals mogu da uživaju u mogućnosti da stave Backpack vidžete na Mac-ov Dashboard. Ako ste to tražili pogledajte Chipt Production i daunlodujte njihov Backpack widget.

 

11. Cache Out X – KAKO DA oslobodite prostor na OS X-u

Mac-ov OS X operativni sistem ima brojne sistemske kešove gde čuva informacije koje će moći u budućnosti da se upotrebe, da bi ubrzao proces pronalaženja. Problem je što nema granice do koje mogu da rastu ovi kešovi. U određenoj situaciji ogroman keš može da bude isto toliko loš za performanse računara kao i kada uopšte nema keša. Plus, sve što on u stvari radi je da čuva informacije koje je "dobro imati" u slučaju da mu zatrebaju. Ali ako nemate ništa u kešu, mašina bi tražila informacije iz njihovog originalnog izvora.

 

12. CamTwist: video efekti i simulacija web kamere za Mac

CamTwist je besplatna aplikacija za Mac OS X 10.4+ koja vam omogućuje da ili dodate video efekte fizičkoj web kameri ili da simulirate web kameru kako biste mogli da prikažete vaš desktop, film ili slike. Ova aplikacija trenutno radi u Stickam-u, Yahoo Messenger-u, aMSN-u, Skype-u, i Ustream-u - ali ne radi u iChat-u.

 

13. Circle Dock: Ne skrećite sa puta da biste pokrenuli programe

Postoji mnogo programa za pokretanje programa u stilu Docka za Mac. Većina njih ima jednu zajedničku stvar: usidrite ih na vrh, dno ili stranicu ekrana a zatim skrolujete miš na tom delu ekrana da biste otvorili listu programa.

 

14. Dock Spaces kreira više dokova za različite namene

Samo za Mac OS X: Besplatni program Dock Spaces kreira i učitava do pet različitih Dock-ova u Leopardu.

 

15. FlashMount ubrzava instaliranje programa

Samo za Mac OS X: Besplatna aplikacija FlashMount ubrzava i olakšava instaliranje programa, kao i mauntovanje različitih imidža diskova kao što su DMG i ISO fajlovi.

 

16. Flow: FTP klijent (i još mnogo toga) za OS X

Flow se nalazi u programerskim laboratorijama još od dana OS X Tiger-a, ali sveže izdata verzija može da se pohvali privlačnim korisničkim interfejsom i setom funkcija koje koriste moć Leopard-a. Flow je FTP klient, tekstualni editor sa korisnim živim prikazom i generator bookmarkova za aploudovanje putem prevlačenja i puštanja. Dodajte tome navigaciju sa karticama i fenomenalnu lakoću korišćenja, i videćete da ima sve što vam treba u jednoj modernoj Leopard aplikaciji.

 

17. Genius - besplatni Mac program za memorisanje

Genius je besplatna aplikacija za memorisanje za Mac računare. Ona poseduje interfejs koji je lak za upotrebu a glavna namena joj je da učenje učini mnogo zabavnijim i efikasnijim od okretanja stranica knjige ili sveske.

 

18. Google dodaje pretraživanje samo za Mac

Ako naletite na problem na Windows računaru, sve što treba da uradite je da ukucate kratak opis problema a Google će da se postara o svemu ostalom. Sa druge strane, Mac korisnici često moraju da uključe i kontekst u njihovo pretraživanje - umesto da upit glasi text editor, oni treba da ukucaju text editor mac.

 

19. Growl je ažuriran na verziju 1.1

Growl, program za obaveštavanje otvorenog koda za Mac, je nadgrađen na verziju 1.1 i sada ima novu funkciju koja pametno pozicionira višestruka obaveštenja.

 

20. Growl: KAKO DA zatvorite više obaveštenja pomoću jednog klika

Ako ste onlajn veoma aktivni i zbog toga dobijate veliki broj obaveštenja od Growl-a, zatvaranje jednog po jednog prozora može da vam oduzme mnogo vremena. Međutim, vi možete vrlo lako da zatvorite sve prozore obaveštenja pomoću jednog klika sa mišem.

 

12 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana