Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 7

Ukupno: 141, strana 7 od 8

Windows 7: KAKO DA uključite automatsku optimizaciju za Windows Media Center

 

 

 

Ako puno  koristite Windows Media Center onda biste verovatno želeli i najbolje  performanse. Uključivanjem  automatske optimizacije i podešavanjem rasporeda Windows Media Center će se  restartovati da bi izbrisao sve greške koje utiču na performanse. Evo šta je  potrebno da uradite da biste uključili automatsku optimizaciju za Windows Media  Center:  Otvorite  Windows Media Center.   Idite na Tasks  i izaberite Settings.   Izaberite General.   Izaberite  Optimization.   Potvrdite  opciju Perform optimization i podesite željeno vreme pomoću opciju Optimization  schedule.   Izaberite  Save.
 
   

Windows 7: KAKO DA uključite ili isključite skriveni Administrator nalog

 

 

 

Ako na sistemu treba da radite kao administrator bez pojavljivanja  UAC promptova, možee da uključite ugrađeni Administrator nalog. Administrator nalog je isključen po standardnom podešavanju,  ali možete da ga uključite na sledeći način:  Kliknite na Orb (dugme Start).   Kliknite na All Programs.   Izaberite Accessories.   Kliknite desnim tasterom miša na Command Prompt.   Izaberite opciju Run as Administrator.   Kada se pojavi UAC prompt kliknite na Yes. Otvoriće se  komandni prozor sa istaknutim komandnim promptom.   Da biste uključili Windows 7 Administrator nalog izvršite  sledeću komandu:    net user administrator /active:yes  Da biste isključili Windows 7 Administrator nalog izvršite  sledeću komandu:    net user administrator /active:no
 
   

Windows 7: KAKO DA uključite ili isključite Windows Firewall

 

 

 

Firewall je  programsko ili hardversko rešenje za filtriranje ulazećeg i izlazećeg  saobraćaja vašeg računara ili mreže. Saobraćaj prolazi kroz Firewall koji  ispituje sve vrste saobraćaja i dozvoljava ili zabranjuje saobraćaj u  zavisnosti od podešavanja firewalla. Microsoft   je ugradio funkciju firewalla u najnovije operativne sisteme, kao što su  Windows XP, Vista a sada i Windows 7.   Da biste  konfigurisali ugrađeni firewall u Windowsu 7, pratite sledeće korake: Ulogujte se na računar sa pravima administratora.   Kliknite na  dugme Start a zatim kliknite na Control Panel.   Kada se otvori  Control Panel kliknite na link System and Security.   Na sledećoj  stranici videćete link Windows Firewall. Kliknite na njega da biste konfigurisali  Firewall. Pod opcijom Allow a program or feature through Windows Firewall koja se  nalazi u panelu sa leve strane nalazi se puno opcija koje se odnose na  konfiguraciju Firewalla. Na  primer, u ove opcije spadaju i:    Change  notification settings   Turn Windows  Firewall on or off   Restore defaults   Advanced  settings        U panelu sa desne  strane videćete dve vrste linka za podešavanje Firewalla:       Home or Work  (Private) networks    Public networks   U panelu sa leve strane kliknite na podešavanje Change notification da  biste podesili firewall. Po standardnom podešavanju firewall je uključen i za privatne i za javne  mreže, a ovde možete da isključite firewall.  Ako želite da omogućite standardna ili preporučena podešavanja kliknite na  dugme Use recommended settings u panelu sa desne strane ili kliknite na link  Restore default u panelu sa leve strane. Kliknite na dugme Restore default i otvoriće se upozorenje o resetovanju  standardnih podešavanja u kojem treba da kliknete na dugme Yes. Ako želite, možete da kliknete na link Advance Settings u panelu sa leve  strane da biste konfigurisali napredna podešavanja firewalla.
 
   

Windows 7: KAKO DA uključite numeričku tastaturu na ekranu

 

 

 

Da li koristite tastaturu na ekranu u Windowsu 7?Po standardnom podešavanju, Onscreen Keyboard Windowsa 7 ima  isključenu numeričku tastaturu. Ako često koristite brojeve, verovatno ćete  želeti da je uključite i olakšate sebi posao. Da biste uključili numeričku tastaturu na Onscreen Keyboardu  uradite sledeće:  Otvorite Onscreen Keyboard tako što ćete kliknuti na Orb,  izaberite All Programs, Accessories, Ease of Access.   U donjem desnom uglu tastature kliknite na taster  Options.   Uključite opciju Turn on numeric key pad.   Kliknite na OK. To je sve. Numerička tastatura na ekranskoj tastaturi  je sada uključena.
 
   

Windows 7: KAKO DA uključite Quick Launch Bar

 

 

 

Po standardnom  podešavanju, Windows 7 nema Quick Launch Bar na koji su navikli korisnici  Windowsa. Ako i dalje  želite da koristite ovu formu navigacije, ili ako želite da koristite stari  Quick Launch Bar, potrebno je da ga uključite. Evo šta je potrebno da uradite:  Kliknite  desnim tasterom miša na Taskbar.   Iz kontekstnog menija izaberite Toolbars > New  toolbar.   U tekstualno polje Folder unesite sledeće:    %SystemDrive%\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet  Explorer\Quick Launch  Kliknite na dugme Select Folder. Quick Launch Bar će biti prikazan. Otključajte Taskbar tako  što ćete kliknuti desnim tasterom miša na Taskbar i isključite opciju Lock  Taskbar. Pomerite Quick Launch Bar na željenu lokaciju u Taskbaru a zatim  zaključajte Taskbar.
 
   

Windows 7: KAKO DA uključite računar i da ostane bezbedan

 

 

 

Jedan od najboljih načina da zaštitite vaš računar je da koristite lozinku za vaš korisnički  nalog. Na taj način drugi korisnici neće moći da pristupe vašem korisničkom  nalogu i vaši fajlovi će biti bezbedni. Ako koristite  lozinku da biste pristupili vašem korisničkom nalogu, ne možete samo da  uključite računar i da radite nešto drugo dok vam se računar uključi. Potrebno je  da unesete lozinku da biste podigli sistem, što može da bude prilično  neprijatno ako vam se računar iz nekog razloga restartuje, pa ponovo  treba da unesete lozinku i čekate da vam se sistem uključi. Besplatan program Auto Logon & Lock pomoći  će vam da sprečite dugo čekanje nakon uključivanja računara. Program automatski  loguje specifikovani Windows nalog, međutim, čim se sistem podigne, program  automatski zaključava računar. Auto Logon & Lock je odličan program koji će vam pomoći  da uključite računar i radite nešto drugo dok se sistem ne podigne, a sistem će  biti bezbedan.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite drajvere starih uređaja

 

 

 

Jedan od problema  u Windowsu predstavljaju drajveri za uređaje koje koristite. Verovatno se i na  vašem sistemu nalaze drajveri koje ne koristite i koji samo zauzimaju prostor  na hard disku. Međutim, osim što  zauzimaju prostor na disku, stari drajveri mogu i da izazovu probleme u toku  rada. Na primer, možda ste ažurirali drajver za određeni uređaj, ali stari  drajver se i dalje nalazi na vašem računaru, i ako upotrebite uređaj nakon duže  pauze postoji mogućnost da pokuša da upotrebi stari drajver. Da ne biste  iskusili ovakve probleme, najbolje je da uklonite stare drajvere. Evo šta je  potrebno da uradite:  Otvorite  Registry Editor tako što ćete kliknuti na dugme Start i u polje za  pretraživanje ukucajte regedit.   U prozoru Registry Editora potražite sledeći ključ:    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Environment  Kreirajte sledeću vrednost (DWORD):    devmgr_show_nonpresent_devices  Specifikujte vrednost 1.   Zatvorite Registry Editor i restartujte računar.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite ikonicu My Bluetooth Places sa desktopa

 

 

 

Ako ste savršeno  organizovali ikonice na vašem desktopu i smeta vam ikonica My Bluetooth Places  koja se nalazi na desktopu, možete jednostavno da je se oslobodite. Da biste uklonili  ikonicu My Bluetooth Places sa desktopa uradite sledeće:  Kliknite na  Orb (dugme Start).   U tekstualno  polje Search programs and files unesite regedit.   Iz liste sa  rezultatima izaberite regedit. exe.   Kada se pojavi  UAC prompt kliknite na dugme Yes.   U panelu sa leve strane Registry Editora izaberite  sledeći ključ:    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Desktop\NameSpace\  U panelu sa desne strane potražite pod-ključ sa  standardnom vrednošću My Bluetooth Places.   Izbrišite ovaj pod-ključ.   Zatvorite Registry Editor i pritisnite F5 da biste  osvežili ekran. Ikonica je nestala. Na vašem savršeno organizovanom desktopu se više ne nalazi  ikonica My Bluetooth Places.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite Internet Explorer iz Windowsa 7

 

 

 

Mnogi korisnici  Windowsa ne koriste Internet Explorer za pretraživanje Interneta jer ga ne  smatraju dovoljno dobrim, i umesto njega koriste neki drugi pretraživač. U  većini slučajeva, ovi korisnici žele u potpunosti da uklone Internet Explorer  sa Windows sistema. Ako ste i Vi  jedan od ovih korisnika pomoći ćemo vam kako da deinstalirate ili izbrišete  Internet Explorer sa Windows 7 sistema. Evo šta je potrebno da uradite:  Kliknite na  meni Start i izaberite Control Panel. Promenite prikaz po kategorijama sa Large  na Small icons a zatim u listi Control Panela izaberite Programs and Features.   U prozoru  Programs and Features kliknite na link Turn Windows features on or off, koji se  nalazi sa leve strane prozora.   Otvoriće se  Windows Feature prozor. Isključite polje za potvrđivanje pored naziva Internet  Explorer 8.   Kada  isključite ovu opciju otvoriće se prozor sa upozorenjem koje vam govori da će  vaš izbor možda uticati na druge funkcije Windowsa, međutim, ako imate  instaliran neki drugi pretraživač ne treba da brinete jer nećete imati nikakvih  problema.   Nakon što  potvrdite da zaista želite da ga isključite, kliknite na OK.   Prikazaće se  obaveštenje o isključivanju Internet Explorera 8. Kada se isključivanje završi,  restartujte računar.   Nakon što  restartujete računar dobićete obaveštenje da Internet Explorer 8 više ne  postoji na sistemu. To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite link Send Feedback iz linije naslova

 

 

 

U liniji naslova  svakog prozora u Windowsu 7 nalazi se link Send Feedback. Ako želite da ga uklonite,  možete to da uradite u nekoliko koraka. Ako vam smeta  link Send Feedback u liniji naslova svakog otvorenog prozora u Windowsu  7, uklonite ga tako što ćete uraditi sledeće:  Otvorite Notepad.   Kopirajte i pejstujte sledeće u novi tekstualni dokument.     Windows Registry Editor Version 5. 00 [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]"FeedbackToolEnabled"=dword:00000000  Snimite dokument pod nazivom remove_send_feedback_link. reg.   Dvostruko kliknite na novi tekstualni fajl da biste ga  ubacili u Registry.   Pratite UAC prompt i potvrdite da želite da izvršite  akciju.   Izlogujte se a zatim se ponovo ulogujte na vaš korisnički  nalog. Link Send Feedback je sada uklonjen.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite Send Feedback link u Windowsu 7

 

 

 

Ako ste jedan od  mnogih korisnika koji testiraju Windows 7, verovatno ste primetili link Send  Feedback koji se nalazi u liniji naslova svakog prozora. Pronašli smo rešenje  kako da ga uklonite. Ako želite da  uklonite link Send Feedback iz linije naslova prozora u Windowsu 7 uradite  sledeće:  Otvorite  Registry Editor (Start>Run>regedit).   Pritisnite Yes da biste nastavili.   U panelu sa leve strane potražite sledeći ključ:    HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop  Potražite ključ FeedbackToolEnabled, dvostruko kliknite  na njega i podesite vrednost na 0 (nula).   Restartujte računar. To je sve. Ako ne pronađete ključ FeedbackToolEnabled, uradite sledeće:  Kreirajte novu DWORD vrednost i dajte joj naziv  FeedbackToolEnabled.   Podesite vrednost na 0 da biste onemogućili link Send  Feedback.   Restartujte računar.
 
   

Windows 7: KAKO DA uklonite tekstove desktop ikona

 

 

 

Ako su vam ikonice koje imate na desktopu dovoljno poznate,  tekstualni opisi ispod njih vam nisu potrebni. Možete jednostavno da ih  uklonite. Da biste uklonili tekstove desktop ikonica, uradite sledeće:  Kliknite desnim tasterom miša na prvu ikonicu i iz  kontekstnog menija izaberite opciju Rename.   Držite pritisnut taster Alt i na numeričkoj tastaturi  ukucajte broj 255.    Kod sledeće ikonice potrebno je da dva puta unesete  kombinaciju (Alt+255, Alt+255). Kod treće ikonice tri puta, i tako dalje. Alt+255 karakter je u stvari prazno polje, što znači da je  ikona imenovana karakterom koji je nevidljiv. Pošto ikone ne mogu da imaju ista  imena, sledeća ikona treba da ima dva prazna karaktera, i tako dalje. Nemojte na ovaj način da preimenujete direktorijume koji se  nalaze na desktopu, pošto nećete moći da ih preimenujete koristeći desni klik  na ikonu i kontekstni meni.
 
   

Windows 7: KAKO DA ulepšate desktop sa rotirajućim snimcima Zemlje

 

 

 

Desktop Earth je  mali pomoćni program koji se nalazi u System Trayu i koji će vam pomoći u  procesu daunlodovanja snimaka Zemlje. Desktop Earth  nudi puno opcija za konfigurisanje. Po starijem metodu, daunlodovala se po  jedna slika Zemlje u određenim intervalima. Desktop Earth vam  omogućava da izaberete da li želite snimak oblaka, da izaberete snimke za noć i  dan i da podesite centriranje na snimku. Bez obzira na  činjenicu što se program pokreće u Taskbaru, neće vam zauzeti puno sistemskih  resursa tako da nećete imati neprijatnosti prilikom njegove upotrebe. Desktop Earth je  odličan način da ulepšate Desktop.
 
   

Windows 7: KAKO DA upotrebite tastaturu za organizovanje otvorenih prozora

 

 

 

Windows 7 ima nekoliko odličnih funkcija za organizovanje  otvorenih prozora jednostavnim prevlačenjem prozora na različite lokacije na  ekranu. Takođe, možete da upotrebite i prečice na tastaturi da biste  organizovali otvorene prozore na ekranu. Evo neke od najkorisnijih prečica.   Taster Windows + strelica ka gore - maksimiziranje prozora  Taster Windows + strelica ka dole - minimiziranje prozora  Taster Windows + strelica ka levo - pomeranje prozora do  leve ivice ekrana.   Taster Windows + strelica ka desno - pomeranje prozora do  desne ivice ekrana.   Taster Windows + Shift + strelica ka gore - vertikalno  maksimiziranje prozora  Taster Windows + Shift + strelica ka dole - vraćanje  vertikalne veličine prozoraAko koristite dva monitora:  Taster Windows + Shift + strelica ka levo - pomeranje  prozora na monitor sa leve strane  Taster Windows + Shift + strelica ka desno - pomeranje  prozora na monitor sa desne strane.
 
   

Windows 7: KAKO DA upotrebite tastaturu za pokretanje miša u Windowsu 7

 

 

 

Jedna od novih mogućnosti u Windowsu 7 se zove  Mouse Keys. Zahvaljujući njoj, možete da pomerate kursor miša, piksel po  piksel, pomoću numeričkih tastera na tastaturi. Od ovakvog načina pomeranja  kursora nema ništa preciznije. Da biste podesili pokretanje miša pomoću tastature uradite sledeće:   Otvorite Control Panel i kliknite na Ease of  Access.   Zatim, kliknite na Change how your mouse  works, pa na Set up Mouse Keys.   Sada možete da konfiguriše tastere za  pomeranje kursora miša. Prvo, treba da potvrdite opciju Turn on Mouse Keys.     Nakon što ste uključili ovu opciju, možete da uključujete i isključujete  pomeranje kursora pomoću tastera, tako što ćete pritisnuti Alt+Shift+Num Lock  prečicu. Kada je ova opcija aktivirana, upotrebite tastere  numeričke tastature da biste pomerali kursor miša.
 
   

Windows 7: KAKO DA vratite desktop ikonice i My Network Places

 

 

 

Rukovanje i pregledom i pretragama mreže nije  nikada bilo jednostavno u Windowsu 7. Kada su se korisnici navikli na Windows  XP stil, Windows 7 je ponovo promenio prikaze. U ovom članku ćemo vam pomoći u vezi nove  funkcije My Network Places. Ovo uputstvo će vam takođe pokazati kako da  kreirate ikonice za vašu mrežu. Ako vam nedostaje ikonica My Network Places u  Windowsu 7, možete da kreirate prečicu ka specifičnom direktorijumu na mreži.   Uradite sledeće:   Kliknite na ikonicu Computer.   Kliknite desnim tasterom miša na prazno  područje sa desne strane ekrana.   Iz kontekstnog menija izaberite opciju Add  a Network Location.   Otvoriće se Add Location Network Wizard.   Pratite uputstva na ekranu. Kada završite sa podešavanjima, pod opcijom  Network Location, videćete opciju Computer. Da biste kreirali prečicu ka vašoj mreži,  uradite sledeće:   Kliknite desnim tasterom miša na taskbar.   Iz kontekstnog menija izaberite opciju  Properties.   Kliknite na karticu Start Menu.   Kliknite na dugme Customize.   Skrolujte dole i kliknite na Network.   Kliknite na OK. Prečica za vašu mrežu će se prikazati u Start  meniju. Ako želite, možete da prevučete ovu ikonicu na desktop.
 
   

Windows 7: KAKO DA vratite ikonice koje vam nedostaju na desktopu

 

 

 

Da li vam se  ikada desilo da vam je ikonica koja vam je potrebna sa desktopa nestala? Ako  ste uklonili ikonicu Recycle Bin ili ste postavili na desktop neke od  "specijalnih ikonica kao što su Computer, User ili Control Panel možda će  se desiti da je sada ne pronađete. To nije problem. Nedostajuće ikonice možete  da vratite na desktop veoma jednostavno.   Otvorite  Control Panel - Personalize ili kliknite desnim tasterom miša na desktop i  izaberite Personalize.   U panelu sa  leve strane kliknite na link Change Desktop Icons.   Izaberite  ikonice koje želite da vratite na desktop i potvrdite polje pored njihovog  naziva.   Kliknite na  dugme Apply i sada biste trebali da vidite ikonice koje su vam nedostajale na  desktopu.
 
   

Windows 7: KAKO DA vratite standardne biblioteke

 

 

 

Ako koristite Windows 7 sistem, i slučajno ste izbrisali  biblioteke koje Windows 7 sadrži po standardnom podešavanju, nemojte da  brinete. Možete jednostavno da ih vratite. Jedan od načina da vratite standardne biblioteke na Windows  7 sistem je da ih ponovo kreirate. Međutim, postoji mnogo lakši način. Uradite  sledeće:  Kliknite na Windows Orb u taskbaru i otvorite  direktorijum Libraries.   Na panelu Navigation, kliknite desnim tasterom miša na  željenu biblioteku i iz kontekstnog menija izaberite opciju Restore Default  Libraries. Biblioteke koje po standardnom podešavanju doalaze sa  Windows 7 sistemom, ponovo će biti kreirane.
 
   

Windows 7: KAKO DA vratite strelicu ka gore za pomeranje u direktorijumima

 

 

 

Ako ste korisnik  Windowsa duže vreme verovatno vam je poznata opcija sa strelicom ka gore za  pomeranje na prethodno pregledani direktorijum koja nedostaje u Windowsu 7. I dalje u  Windowsu 7 možete da se pomerite za jedan direktorijum više ako pritisnete  prečicu Alt+strelica ka gore, ali ako želite možete da vratite dugme pomoću  alatke Classic Shell. Pomoćni program Classic Shell pomoći će vam da vratite dugme  sa strelicom ka gore u liniji sa alatkama Explorera, bez ikakvih drugih  promena. Drugim rečima, sve ostalo u Windowsu ostaje nepromenjeno, osim novog  dugmeta koji ste dodali.
 
   

Windows 7: KAKO DA zaštitite Windows sistem

 

 

 

Nakon male pauze, Ad-Aware je počeo da izdaje nove verzije i  poboljšanja kao što je brže skeniranje i integracija sa Outlookom. Ad-Aware je sada u besplatnu verziju dodao i dugo očekivano  skeniranje virusa i automatsko raspoređivanje. U ranijim verzijama, Ad-Aware  nije bio besplatan ako ste želeli punu verziju, ali su sada ove osnovne  funkcije dodate u besplatnu verziju. Ako ste ranije koristili Ad-Aware,  bilo je potrebno da imate poseban antivirusni program koji ste pokretali  nezavisno. Međutim, osim ovih osnovnih funkcija, Ad-Aware je u besplatnu  verziju dodao i automatsko raspoređivanje, antivirusni program i sada  predstavlja kompletan paket koji će zaštititi vaš Windows sistem. Ad-Aware je besplatan za daunlodovanje za Windows sisteme, a  ako želite Plus i Pro verzije potrebno je da izdvojite 30 do 50 dolara.
 
   
Strane: 1 2 3 4 5 6 78

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272