Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 7

Ukupno: 141, strana 1 od 8

Facebook: KAKO DA lako organizujete vaš virtuelni život

 

 

 

Ako mislite da imate veoma aktivan virtuelni život sa  previše virtuelnih inbox-ova - emailovi, društvene mreže, media sajtovi - i da  teško možete da pratite sva dešavanja, Poyozo će vam pomoći da sakupite i  organizujete različite podatke iz vašeg virtuelnog života. Poyozo je Firefox  ekstenzija koja pretvara Firefox u univerzalni inbox za vaš virtuelni život.   Poyozo sakuplja kontakte, unose u kalendaru, beleške, fotografije i druge  informacije sa desetine servisa kao što su Gmail, GCal, Twitter, Facebook,  Last. fm, Flickr i tako dalje. Poyozo ne samo da sakuplja ogromnu količinu podataka već ih  i organizuje i daje vam statistički pregled vaših aktivnosti. Statistika  prikazuje broj poslatih emailova, količinu novca koji ste potrošili preko  kreditne kartice, posećene web stranice, aploudovane fotografije, postove i  tako dalje.
 
   

Kako da ograničite upotrebu računara vašoj deci na Windows 7 sistemu

 

 

 

Danas deca jako puno vremena provode za računarom pregledajući društvene mreže i igrajući igrice. Ako želite možete da ograničite deci vreme provedeno za računarom.   U ovom užurbanom svetu roditelji puno rade i deca su često kod kuće za računarom bez nadzora roditelja. Naravno, deca kao deca. Iskoristiće vreme za druženje na društvenim mrežama, igrajući igrice a možda će zbog toga zanemariti svoje obaveze.   Ako želite, možete da ograničite vreme vašem detetu koje može da provede za računarom. Windows 7 operativni sistem nudi odličnu roditeljsku kontrolu. Možete da sprečite decu da se uloguju na sistem u određeno vreme bez obzira da li ste kod kuće ili ne.   Ne zaboravite. Vaše dete treba da ima standardni korisnički nalog na računaru jer roditeljska kontrola ne može da se primeni na nalog administratora.   Da biste podesili roditeljsku kontrolu na računaru, uradite sledeće:   Otvorite Start Menu i selektujte ikonicu korisnika. Pod opcijom Make changes to your user account izaberite opciju Manage another account. Na dnu stranice, u odeljku Additional things you can do, izaberite opciju Set up Parental Controls. Pod opcijom Users izaberite nalog za koji želite da podesite ograničenje. Uverite se da je uključena opcija Parental Controls a zatim u odeljku Time Limits kliknite na link Off da biste je prebacili na On. Prikazaće se tabela sa prikazanim satima u toku jedne nedelje. Selektujte sate u toku kojih želite da zabranite pristup nalogu. Nakon što kreirate željeni raspored korišćenja računara, kliknite na OK.   Sada možete da budete mirni da vaše dete neće koristiti računar u nedozvoljeno vreme.
 
   

Kako da rotirate ekran u Windowsu 7 koristeći prečice na tastaturi

 

 

 

Da li ste znali da u Windowsu 7 možete da rotirate ekran pomoću prečica na tastaturi? Ako imate monitor koji je moguće rotirati, možda pretpostavljate da svi sistemi rade isto kao i vaš. Međutim, neki korisnici neće moći ispravno da vide vaš rad jer ne znaju kako da rotiraju ekran.   Neki grafički uređaji podržavaju prečice za rotiranje ekrana. Tako, na primer, nVidia omogućava rotiranje ekrana korišćenjem prečice Ctrl+Alt+tasteri sa strelicama. Za korisnike sa drugim grafičkim uređajima postoji drugo rešenje.   Korisnici ATI Radeon adaptera mogu da rotiraju ekran prateći sledeće korake:    Instalirajte najnoviju verziju Catalyst  Control Centera. Na glavnom ekranu kliknite na dugme Preferences. Kliknite na opciju Hotkeys. U listi, dvostruko kliknite na stavke koje biste želeli da prečica aktivira (na primer. CTRL-ALT+taster sa strelicama). Kliknite na OK
 
   

Windows 7: KAKO DA automatski pokrenete Windows Media Center prilikom butovanja računara

 

 

 

Ako je vaš  računar namenjen da bude Windows Media Center mašina, onda bi bilo dobro kada  bi se Windows Media Center pokretao automatski prilikom butovanja računara. Da biste podesili  Windows Media Center da se automatski pokrene prilikom uključivanja računara  uradite sledeće:  Otvorite  Windows Media Center.   Kliknite na  Tasks a zatim izaberite Settings.   Kliknite na  General.   Izaberite  opciju Startup and Windows Behavior.   Potvrdite  opciju Start Windows Media center when Windows starts.   Kliknite na  Save. To je sve. Od sada kada uključite računar, Windows Media Center će se  automatski pokrenuti.
 
   

Windows 7: KAKO DA brzo otvorite fajlove u Windowsu 7

 

 

 

Da li biste želeli brzo da otvorite fajlove bez potrebe da  otvarate program ? Postoji jedan mali trik koji će vam u tome pomoći. Ako ste korisnik Windowsa duže vreme, onda verovatno znate  da možete brzo da otvorite fajlove tako što ćete ih prevući na dugmade Quick  Launch. Međutim, Windows 7 po standardnom podešavanju, ne omogućava ovu akciju  za brzo otvaranje fajlova. Kada pokušate da prevučete fajl na dugme u taskbaru, fajl se  neće otvoriti već ćete dobiti poruku Pin to Application. Ako kliknete desnim tasterom miša na dugme u Taskbaru, videćete  da je fajl prikačen. Međutim, ako želite da otvorite fajl, držite pritisnut  taster Shift dok ga povlačite na dugme u Taskbaru i tada ćete videti poruku  Open with Application. Ovo je jednostavan trik koji može da vam uštedi puno  vremena.
 
   

Windows 7: KAKO DA brzo promenite rezoluciju u Windowsu 7

 

 

 

Jedna od odličnih  promena u Windowsu 7 je mogućnost da lako i brzo promenite rezoluciju ekrana. Da biste brzo  promenili rezoluciju ekrana u Windowsu 7, uradite sledeće:  Kliknite  desnim tasterom miša na prazan prostor na desktopu i iz kontekstnog menija  izaberite opciju Screen Resolution.   Otvoriće se  prozor Control Panel - Appearance and Personalization - Display - Screen  Resolution. Kliknite na padajuću listu Resolution.   Videćete  klizač koji vam omogućava da podesite rezoluciju tačno onako kako vama  odgovara.   Kada ste  zadovoljni izabranom rezolucijom, kliknite van klizača a zatim kliknite na OK.   Kliknite na  Accept da biste prihvatili nova podešavanja. To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA brzo zaključate, isključite ili restartujete računar

 

 

 

Ako tražite način  da brzo isključite, zaključate ili "uspavate" vaš računar  najjednostavnije rešenje je da upotrebite Shutdown Timer. Windows ima  ugrađene alatke za osnovno isključivanje kao što su raspoređeni zadaci za  određivanje vremena kada želite da se računar isključi. Ugrađena funkcionalnost  nije baš jednostavna za upotrebu, ali pronašli smo jednostavnije rešenje. Shutdown Timer olakšava da isključite računar kada je procesor aktivan ili da  "uspavate" računar kada je mrežna kartica neaktivna određeno vreme. Možete da  isključite, "uspavate", restartujete ili zaključate računar na osnovu  vremena i datuma, upotrebe procesora, upotrebe memorije ili mrežne aktivnosti.   Bez obzira da li želite da isključite računar nakon što se završi  daunlodovanje, nakon renderovanja ili nakon zatvaranja kancelarije, Shutdown  Timer nudi prečicu koja će vam pomoći u tome. Shutdown Timer je  besplatan program i dostupan je za Windows sisteme.
 
   

Windows 7: KAKO DA deinstalirate Service Pack 1 Beta

 

 

 

Ako ste daunlodovali i instalirali Windows 7  SP1 Beta, ali sada želite da ga deinstalirate sa računara, možete to da uradite  veoma jednostavno. Da biste sistem vratili na stanje pre  instaliranja SP1 operativnog sistema, uradite sledeće:  Kliknite na dugme Start.   Kliknite na All Programs.   Izaberite Accessories.   Kliknite desnim tasterom miša na Command  Prompt.   Izaberite Run as administrator.   Kada se pojavi UAC prompt kliknite na Yes.   U komandnom promptu izvršite sledeću  komandu:    wusa. exe /uninstall /kb:976932  Kliknite na Yes da biste potvrdili komandu.
 
   

Windows 7: KAKO DA dobijete precizne boje na ekranu

 

 

 

Ako ste umetnik koji radi sa bojama, upotrebite Calibrate Color opciju u  Control Panelu za precizno podešavanje boja. Da biste upotrebili ovaj pomoćni program, pratite sledeće korake. Pritisnite Windows taster i u polje za pretraživanje Start menija ukucajte  dccw. exe i pritisnite Enter. U Calibate Color okviru za dijalog koji će se otvoriti možete  da podesite gamu, jačinu osvetljenja, kontrast i ravnotežu boja i da tako dobijete  precizne boje u svim programima u kojima dizajnirate.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate i uklonite direktorijume u Favoritesu

 

 

 

Kada otvorite Explorer u Windowsu 7, videćete listu Favorites  u panelu Navigation. Prema standardnom podešavanju, u toj listi se nalazi  nekoliko direktorijuma. Naravno, možete da dodate i svoje direktorijume ili da  uklonite postojeće. Uklanjanje direktorijuma iz FavoritesaPrema standardnom podešavanju, „Microsoft“ je u direktorijum  Favorites uključio neke omiljene lokacije koje možda ne želite. Standardne  lokacije su Desktop, Downloads, Recent Places i Recorded TV (ukoliko imate podešen  Live TV u Windows Media Centeru). Da biste izbrisali lokacije iz direktorijuma Favorites,  kliknite desnim tasterom miša na lokaciju i iz kontekstnog menija izaberite  opciju Remove. Dodavanje direktorijuma u FavoritesDodavanje omiljenih lokacija koje često posećujete je veoma  jednostavno. Dok je otvoren direktorijum koji želite da dodate u direktorijum  Favorites, kliknite desnim tasterom miša na Favorites i iz kontekstnog menija  izaberite opciju Add current location to Favorites. Osim toga, možete da prevučete direktorijum u direktorijum  Favorites. Ako želite da vratite standardne lokacije u direktorijum  Favorites, kliknite desnim tasterom miša na direktorijum Favorites i iz  kontekstnog menija izaberite opciju Restore favorite links. Standardne lokacije  će se vratiti u listu lokacija, a lokacije koje ste vi dodali će ostati u  direktorijumu Favorites.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate Jump list u Recycle Bin

 

 

 

RecycleBinEx je  poboljšan Recycle Bin koji podržava Jump liste Windowsa 7 i grupiše fajlove po  datumu brisanja, olakšavajući vam brisanje stavki nakon određenog vremena. RecycleBinEx možete da podesite da automatski briše fajlove iz Recycle Bina nakon određenog  vremena ili možete ručno da brišete fajlove na osnovu vremena kada ste ih  izbrisal i prebacili u Recycle Bin. Na ovaj način lakše ćete moći da se zauvek  oslobodite fajlova koje ste izbrisali pre određenog vremena. Ako program postavite u Windows 7 taskbar, dobićete veoma  korisne opcije Jump liste. Veoma interesantno je da ako koristite više verzija  Windowsa na sistemu, RecycleBinEx će kombinovati sve Recycle Binove  omogućavajući vam da manipulišete izbrisanim fajlovima sa svih operativnih  sistema na mašini. RecycleBinEx je dostupan samo za Windows 7 sisteme.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate nedavno promenjene fajlove u Taskbar

 

 

 

Piles for Windows je alatka za organizovanje fajlova koja  postavlja nedavno kreirane ili promenjene fajlove u Jump listu u Taskbaru da  biste imali lakši pristup. Nakon što instalirate i pokrenete Piles for Windows pojaviće se nova  ikonica u taskbaru koja je po standardnom podešavanju povezana sa  direktorijumom My Documents. Kliknite desnim tasterom miša na ikonicu da biste  kreirali novu listu sa novim ciljnim direktorijumom. Svi fajlovi koji su dodati ili promenjeni unutar  direktorijuma su ažurirani u listi Piles for Windows. Nije više potrebno da  držite otvorebn direktorijum da biste potražili fajl svaki put kada  daunlodujete, snimite ili promenite fajl. Možete jednostavno da kreirate više PoW  listi da biste istakli najčešće upotrebljavane direktorijume. Piles for Windows je besplatan i dostupan je za Windows  sisteme.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate novog korisnika u Windows 7

 

 

 

Ako ste kućni korisnik koji je „preskočio“  Windows Vistu i sa XP-a prešao na Windows 7, najverovatnije ćete odmah želeti  da kreirate naloge za ostale članove svoje porodice. Pošto je interfejs drugačiji  nego u XP-u, saznaćete u ovom savetu kako se kreiraju korisnički nalozi u  Windowsu 7. Da biste dodali novog korisnika, uradite sledeće:  Otvorite  Control Panel i pod User Accounts and Family Safety kliknite na Add or remove  user accounts.   Zatim, kliknite na Create a new account.   Nakon toga, unesite ime korisnika, izaberite  tip naloga i kliknite na Create Account.   Sada, kada restartujete računar, videćete na  ekranu za logovanje novog korisnika kojeg ste kreirali.   Ako je korisnikov nalog zaštićen lozinkom,  onda će korisnik morati da se uloguje da bi započeo rad na računaru.   Standardni korisnik (Standard user) neće moći  da pravi važne sistemske izmene bez administratorske dozvole. Standard nalog može  da koristi većinu mogućnosti računara. Standardni korisnik ne može da instalira  programe, ni da menja podešavanja. Ako ste se ulogovali sa Standard nalogom i  treba da izvršite neke sistemske izmene, biće vam potrebna administratorska  lozinka.   Ako je nalog administratorski (Administrator),  onda će njegov korisnik moći da vrši dodatne izmene na sistemu, kao što su  menjanje i kreiranje lozinki za druge korisnike. Nalog administratora ima potpunu  kontrolu nad računarom i njegovim podešavanjima.  
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate opcije Copy To/Move To u kontekstni meni

 

 

 

Skrivena funkcionalnost u Windowsu omogućava  da kliknete desnim tasterom miša na fajl i iz kontekstnog menija izaberete  opciju Copy To Folder ili Move To Folder, a zatim će se pojaviti okvir za  dijalog u kojem treba da izaberete lokaciju na koju želite da kopirate ili  premestite određeni fajl. Copy To/Move To su veoma korisne opcije, tako  da treba da ih dodate u kontekstni meni - to se radi veoma jednostavno:  Kliknite na dugme Start i u polje za pretraživanje  ukucajte regedit.   U listi rezultata izaberite regedit. exe da  biste otvorili Registry Editor.   Potražite sledeći ključ:    HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers  Kliknite desnim tasterom na prazan prostor  u ključu i iz kontekstnog menija izaberite opciju New Key.   Dajte naziv novom ključu Copy To.   Dvostruko kliknite na vrednost (Default)  value i unesite sledeće:    C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13  Kliknite na OK i nastavite rad. Ako želite da u kontekstni meni dodate opciju Move  To, ponovite prethodno opisane korake, ali kreirajte novi ključ pod nazivom  Move To i unesite sledeću vrednost:C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13Nakon toga, kada kliknete desnim tasterom miša  na fajl ili direktorijum, trebalo bi da vidite nove opcije u kontekstnom meniju  - opcije Copy To i Move To.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate opciju Take Ownership u kontekstni meni Windows Explorera

 

 

 

Preuzimanje vlasništva nad sistemskim  fajlovima i direktorijumima u Windowsu 7 nije jednostavan zadatak. Bez obzira  da li koristite GUI ili komandnu liniju, ovaj zadatak zahteva mnogo koraka koje  treba da izvršite. Srećom, pronašli smo rešenje koje će vam  dodati opciju Take Ownership u kontekstni meni Windows Explorera. Uradite sledeće:  Daunlodujte TakeOwnership registry hack sa  sledeće adrese:    http://www. howtogeek. com/downloads/TakeOwnership. zip  Raspakujte Zip fajl.   Dvostruko kliknite na fajl  InstallTakeOwnership. reg i pratite promptove na ekranu. Nije potrebno da restartujete računar. Opcija  Take Ownership će odmah biti prikazana u kontekstnom meniju Windows Explorera. Da biste deinstalirali TakeOwnership registry  hack, dvostruko kliknite na fajl RemoveTakeOwnership. reg i pratite promptove na  ekranu.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate prečicu za minimiziranje prozora

 

 

 

Windows 7 zaista  ima korisne prečice na tastaturi koje mogu da vam pomognu  da brže uradite posao. Međutim, nedostaje  jedna veoma bitna prečica, a to je prečica za minimiziranje prozora. Neke od prečica  verovatno koristite često da biste ubrzali rad na računaru. Najkorisnije  prečice su:  Win+strelica u  desno (ili strelica u levo) - Pomera prozor u gornji desni ili levi ugao  ekrana.   Win+Shift+strelica u desno (ili strelica u levo) - Prebacuje prozor na drugi  monitor.   Win+strelica ka  gore - Maksimizira prozor.   Win+Shift+Up -  Vertikalno maksimizira prozor.   Win+strelica ka  dole - Vraća prozor na prethodno stanje. Da li ste možda  primetili da nedostaje jedna veoma važna prečica? Nedostaje prečica za  minimiziranje prozora.   Da biste dodali  prečicu za minimiziranje prozora, pomoći će vam AutoHotkey. Sve što treba da uradite je  da unesete sledeću liniju:#+down::WinMinimize,aOva linija koda vam omogućava da minimizirate prozor pomoću  prečice Win+Shift+strelica ka dole. To je sve. Sada imate sve važne prečice koje će vam ubrzati  rad.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate Quick Launch liniju u Taskbar

 

 

 

Taskbar u Windowsu 7 vam omogućava da stavke postavite u  Taskbar, kombinujući funkcije normalnog Taskbara i Quick Launcha. Ako želite da vratite Quick Launch liniju u Taskbar uradite  sledeće:  Kliknite desnim tasterom miša na prazno područje Taskbara  i izaberite Toolbars a zatim New Toolbar. Takođe treba da kliknete na Unlock da  biste otključali taskbar.   U polje Location unesite sledeće:    %appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch  Kliknite na dugme Select Folder.   Quick Launch linija će se pojaviti u taskbaru, skroz sa  desne strane, tako da treba da kliknete na tačkastu liniju i povučete liniju u  levo. Nemojte zaboraviti da otključate taskbar pre nego što pomerite Quick  Launch.   U Quick Launchu će biti prikazan i tekst ali ako ne  želite da prikažete i tekst u Quick Launch liniji, kliknite desnim tasterom  miša na tačkastu liniju i isključite opcije Show Text i Show Title. To je sve. Sada imate Quick launch kao što ste navikli u  starijim verzijama Windows operativnog sistema.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate stavku u kontekstni meni

 

 

 

Standardni metod za otvaranje nepoznatih fajlova prisiljava  vas da pregledate listu poznatih programa što je dosta nezgodno. Zbog toga, najbolje je da u kontekstnom meniju za  sve vrste fajlova imate dostupnu opciju Open with Notepad. Na taj način možete  brzo da otvorite fajlove bez potrebe da pretražujete liste programa. Sada ćemo vam  pokazati kako da dodate stavku Open with Notepad u kontekstni meni. To nije  ništa novo i na prikazani način možete da dodate bilo koju drugu stavku. Evo šta je  potrebno da uradite. Otvorite  regedit. exe tako što ćete kliknuti na Start meni, zatim na Run i u polje Open unesite  regedit. Potražite sledeći ključ:    HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell Kliknite desnim tasterom miša na "shell" i iz kontekstnog  menija izaberite opciju Create a new key. Novom ključu dajte naziv Open with  Notepad. Kreirajte još jedan novi ključ i dajte mu naziv Command.   Dvostruko kliknite na Default vrednost a u panelu sa desne strane unesite  sledeće:    notepad. exe %1 To je sve. Sada kliknite desnim tasterom miša na bilo koji  fajl i videćete novu opciju u kontekstnom meniju.
 
   

Windows 7: KAKO DA dodate web sajt u kontekstni meni desktopa

 

 

 

Ako često  posećujete određeni web sajt, a ne želite da ga upotrebite kao Homepage, možete  da dodate link web sajta u kontekstni meni desktopa. Kada dodate link  web sajta u kontekstni meni desktopa, klikom na njega otvoriće se web  pretraživač sa traženom stranicom. Da biste dodali link web sajta u kontekstni  meni desktopa, uradite sledeće:  Otvorite  Notepad ili kliknite desnim tasterom miša na desktop i iz kontekstnog menija  izaberite New > Text  Document.   Kopirajte i pejtujte sledeće u novi tekstualni dokument:    Windows Registry Editor Version 5. 00 [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\Tech-Recipes] [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\Tech-Recipes\command]@="iexplore vaš_sajt. com"Zamenite tekst "vaš_sajt" sa url-om željenog sajta.   Snimite dokument pod nazivom openSite_from_desktop. reg.   Dvostruko kliknite na novi fajl da biste ga ubacili u  Registry.   Nastavite kroz UAC prompt i potvrdite da želite da  izvršite akciju.   Restartujte računar. To je sve. Od sada, kada kliknete desnim tasterom miša na  desktop, među opcijama prikazaće se i link ka web stranici koju ste izabrali.
 
   

Windows 7: KAKO DA formatirate tekst za \"lepljivu\" poruku

 

 

 

Sticky Notes je funkcija Windowsa 7 koja može da bude veoma  korisna. Međutim, možda vam ne odgovara standardno formatiranje teksta, što  naravno možete da promenite. Da biste formatirali tekst za "lepljivu" poruku i  istakli vama važne stavke tako što ćete ih povećati ili ispisati masnim  slovima, uradite sledeće:  Kreirajte novu "lepljivu" poruku tako što ćete  kliknuti na dugme Orb (dugme Start) a zatim izaberite All Programs >  Accessories > Sticky Note.   Selektujte tekst koji biste želeli da formatirate i  upotrebite sledeće komande sa tastature:  Bold (masna slova): CTRL+B  Italics (iskošena slova): CTRL+I  Underline (podvučena slova): CTRL+U  Strikethrough (prevučena slova): CTRL+T  Povećajte veličinu teksta: CTRL+SHIFT+>  Smanjite veličinu teksta: CTRL+SHIFT+<  Bulitovana lista: CTRL+SHIFT+L (jednom)  Numerisana lista: CTRL+SHIFT+L (dva puta)  Lista nabrajanja malim slovima: CTRL+SHIFT+L (tri puta)  Lista nabrajanja velikim slovima: CTRL+SHIFT+L (četiri puta)  Lista nabrajanja malim rimskim ciframa (i,ii,iii,iv, etc. ): CTRL+SHIFT+L (pet  puta)  Lista nabrajanja velikim rimskim ciframa (I,II,III,IV etc. ): CTRL+SHIFT+L (šest  puta) 
 
   
Strane: 12 3 4 5 6 7 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272