Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 431, strana 1 od 22

02.02.2008. Novi sadržaji na SVET KOJI SE MENJA, blog, teniski teren u oblacija, zenski casovnik, SnagIT, Quark8,

 

 

 

Danas su sledece teme: 1. Na današnji dan, 02. 08. 2008. 2.  Plutajuci teniski teren. 3. Audemars Piget, nova kolekcija ženskih casovnika. 4. Teniski teren u oblacima. 5. Novi softver: SnagIT 9. 0 za rad sa obilje ekrana. 6. Najbolji zeleni auto u 2008. godini. 7. Stigao je QuarkXPress 8. 8. Blog - Kako da povecam broj poseta.
 
   

10 najboljih Joomla ekstenzija - I deo

 

 

 

Koristite li Joomla-u? Koje su vaše omiljene ekstenzije? U  ovom članku nudimo listu od 10 najboljih Joomla ekstenzija. 1. JCE - napredni editor teksta Iako je editor koji dolazi u paketu sa Joomla-om (Tiny MCE),  dobar, isprobajte i JCE. JCE ima puno odličnih funkcija i opcija za podešavanje  i sve to kroz interfejs koji je veoma atraktivan i jednostavan. Najbolja  funkcija u JCE je mogućnost dodavanja plaginova. 2. sh404SEF - URL-ovi koji odgovaraju mašinama za pretragu Ako za vaš sajt želite URL-ove koji odgovaraju mašinama za  pretragu, preporučujemo ekstenziju sh404SEF. Ova ekstenzija je besplatna i ima  puno odličnih funkcija. 3. XMap - mapa sajta Ovo je odličan plagin za kreiranje mape sajta, i HTML i XML. 4. Joom!Fish - prevodi Joom!Fish je komponenta koja posetiocima obezbeđuje sadržaj  na više jezika. Internacionalni portali, kompanije ili projekti zahtevaju  sadržaj na različitim jezicima i procesima koji pomažu praćenje prevoda.   Joom!Fish ekstenzija radi upravo to. 5. Virtuemart - korpa za kupovinu Virtuemart je rešenje za korpu za kupovinu. Obezbeđuje puno  opcija za kreiranje rešenja za e-trgovinu pomoću Joomla-e.
 
   

10 najboljih Joomla ekstenzija - II deo

 

 

 

Koristite li Joomla-u? Koje su vaše omiljene ekstenzije? U  ovom članku nudimo listu od 10 najboljih Joomla ekstenzija. 6. Joomla  Updater - jednostavno ažuriranje Joomla-e Odlična komponenta koja olakšava ažuriranje Joomla  instalacije na najnoviju verziju. 7. eXtplorer - potpun pristup vašim fajlovima eXtplorer je komponenta koja vam daje potpun pristup  fajlovima na serveru. Možete da kopirate, editujete, promenite dozvole i još  puno toga. 8. YooGallery - jednostavna a ipak moćna ekstenzija za  galeriju Mnoge galerije su preterano složene i uključuju editovanje  XML fajlova. YooGallery je veoma jednostavna za upotrebu i veoma moćna da  zadovolji većinu korisnika. Možete da kreirate direktorijum sa slikama, i  dodate nizove teksta vašim člancima gde želite da se pojavi galerija.   YooGallery će tada kreirati umanjene prikaze i prikazaće ih na stranici. 9. ChronoComments - omogućava saradnju korisnika Ova ekstenzija je rešenje za dodavanje komentara. Ima lep  kontrolni panel i sve opcije koje možete da zamislite. Veoma je lako  kontrolisati u kojim odeljcima, kategorijama i člancima će komentar biti  prikazan. 10. Plug-in - Plagin za označavanje srodnih članaka Ovaj mali  plagin kreira listu srodnih članaka ispod aktuelnog članka. Ima neke parametre  i možete da primenite stilove putem CSS-a.
 
   

10 najboljih programa za grafički dizajn - I deo

 

 

 

U ovom članku izlistali smo programe za grafički dizajn od  kojih ćete imati najviše koristi, njihove funkcije i gde možete da ih nabavite. Prvih pet najboljih programa za grafički dizajn su:1. Print  Workshop 2009 – Value SoftPrint Workshop od Value Soft je savršen za one korisnike  kojima su potrebne osnovne funkcije za kućne projekte ili u kancelariji. 2. Design  & Print Business Edition – AvanquestOvaj program, od Avanquesta, vam omogućava da kreirate i  publikujete različite materijale kao što su čestitke, razglednice i flajeri.   Program dolazi sa više od hiljadu slika i pozadina koje možete da upotrebite za  vaše projekte. Postoje i osnovne funkcije za editovanje fotografije za prilagođavanje  vaših fotografija. 3. Publishing  Studio – GreenstreetOvaj program za dizajn je savršeno rešenje za kreiranje  brzih dokumenata na više jezika. Ako imate klijente u inostranstvu onda je ovo  pravo rešenje za vas. Takođe, možete da editujete fotografije dodavanjem  filtera, okvira i efekata slike. 4. Print Shop DeluxePrint Shop Deluxe dolazi sa jako puno alatki za kreiranje  impresivnih efekata za tekst i slike. Ovaj program omogućava brzo publikovanje  na web. 5. Print  Master – BroderbundOvaj program korisnicima daje puno opcija kada je reč o  dizajnu. U paketu ćete pronaći puno šablona kao što su brošure, flajeri,  posteri i drugi kancelarijski formulari. Uključene su i alatke za editovanje  fotografija. Interfejs je veoma jednostavan tako da je odličan za korisnike  koji su novi na polju grafičkog dizajna.
 
   

10 najboljih programa za grafički dizajn - II deo

 

 

 

Ovaj članak  nastavak je jučerašnjeg. U ovom članku izlistali smo programe za grafički  dizajn od  kojih ćete imati najviše koristi, njihove funkcije i gde možete  da ih nabavite. Sledećih pet  najboljih programa za grafički dizajn su:6. Microsoft Publisher Ovaj program za  dizajn od Microsofta je namenjen za vlasnike firmi koji nemaju iskustva u  dizajniranju ili stvarno nemaju kreativnosti. Microsoft Publisher nudi  korisniku puno opcija u kreiranju dizajna. 7. Print Shop Pro  PublisherOvaj program je dobio puno nagrada i poznat je po njegovoj  sposobnosti editovanja fotografija i slika, kreiranju neograničenih dizajna i  upotrebi clip-arta za različite projekte. Alatka Wizard će pomoći korisnicima  da naprave veoma kreativne dizajne. 8. Print Artist Print Artist nudi  hiljade šablona od kojih možete da birate. Ovo je san svakog korisnika koji je  nov na polju dizajna. Postoji veliki izbor slika, dizajna, šablona i fontova  koji će vam pomoći da vaš dizajn bude što lepši i bolji. 9. Page Plus X3 – Serif Ako tražite  alatke za dizajniranje onda je ovaj program rešenje za vas. Pomoću šablona i  dostupnih razmeštaja, pomoću ovog programa možete da kreirate dizajn  profesionalnog izgleda. Takođe postoje i dodatne funkcije koje vam omogućavaju  da kreirate knjige i kataloge. 10. Adobe Creative Suite – Adobe Ovo je, naravno,  najbolji program dostupan na tržištu. Iako je malo skup, kada je reč o  kvalitetu, on i dalje stoji na dominantnoj poziciji. Ovo je odličan  program za male i velike firme.
 
   

101 Photoshop savet za 5 minuta

 

 

 

Photoshop entuzijast, pisac i manijakalni video editor Deke McClelland je uspeo da stisne 101 savet za Adobe-ove vrhunske proizvode u 5 minuta veoma zabavnog videa a rezultat je iznenađujuće gledljiv. Većina saveta su jednostavne prečice koje znate ili ne znate, ali McClelland je uspeo da ugura i veliki broj stvarno korisnih saveta - kao što su alati koje treba da izbegavate po svaku cenu. Vredi da odvojite šest minuta čak i ako ćete naučiti samo jednu novu stvar u ovom grozničavom videu koji je kreirao majstor za Photoshop na steroidima. lifehacker. com/397024
 
   

17 Modernih, besplatnih fontova za dizajnere

 

 

 

Tipografija je važan element svakog grafičkog dizajna i fontovi predstavljaju pravo blago za dizajnere.   Tipografija je postala veoma popularna u svetu dizajna. Eksperimentisanje sa pravim izborom fontova vaš dizajn može biti mnogo privlačniji. Upotreba pravog fonta ne samo da će privući poglede posmatrača već će kreirati i jedinstven izgled vašeg dizajna.   U ovom članku predstavićemo vam 17 modernih, besplatnih fontova za dizajnere. Ovi fontovi mogu da se koriste u bilo kojoj vrsti grafičkog dizajna, web dizajna, štampe, logotipa i tako dalje.   Isprobajte neke od sledećih besplatnih fontova da biste vaš dizajn učinili jedinstvenim i privlačnim.   Imperio Free Font   Hiruko Pro (Regular)   Corki V. 02   Piron Free Font V. 2   Vagebond Free Font   Amorf Font Free   Packt Free Fonts   Muchacho Free Font   Shockwave Font   Kreon Free Font   Ponsi Rounded Slab (Bold)   Marvel Free Font   Bellota Free Font   Mission Gothic   Glametrix Free Fonts   Tokyo Pop Star Fonts   Futura FH Custom font
 
   

20 najboljih mesta za preuzimanje besplatnih knjiga

 

 

 

U ovom članku nećemo mnogo da filozofiramo već ćemo vam odmah dati ono što želite: listu linkova ka web sajtovima na kojima ćete naći veliki broj besplatnih knjiga. Gutenberg Project Top 100 - Popularne knjige od najstarijeg izdavača besplatnih knjiga na Internetu BookMooch - Zajednica za razmenu polovnih knjiga ebookSpyder - Specijalizuje se za tehničke knjige počev od C# pa sve do AJAX-a Google Book Search - Onlajn čitajte klasike Word Public Library - 400,000 PDF e-knjiga za daunlodovanje Free Tech Books - Besplatne knjige koje se bave računarskim naukama i inženjerskim naukama (+ beleške sa predavanja) Bookins - Razmenjujte prave knjige sa drugim čitaocima WellToldTales - Besplatni podkastovi kratkih priča (kao što su audio knjige, ali kraće) Wowio - Besplatne legalne knjige zaštićene autorskim pravima BizBooktalk - Takmičenja za besplatno deljenje knjiga svakog petka MoochMuch - Organizujte pozajmljivanje knjiga sa vašim prijateljima CHMPDF - Kolekcija tehničkih e-knjiga i e-knjiga od opšteg interesa Realtime Publishers - Besplatne IT e-knjige od velikog broja svetski poznatih autora FrugalReader - Besplatno razmenjujte knjige TitleTrader - Razmenjujte knjige, filmove i muziku ZunaFish - Razmenjujte vaše stare medije i knjige za nove naslove SwapSimple - Ovde možete da razmenjujete vaše stare knjige SwapThing - Zajednica korisnika koji razmenjuju stvari, uključujući knjige BookCart - Razmena papirnih izdanja preko Interneta SF-Books - Ovde možete da razmenjujete naučno-fantastične knjige
 
   

3 najkorisnije prečice u Lightroom-u 5

 

 

 

Prečice na tastaturi su veoma korisne. Koristeći ih brže ćete uraditi posao, uštedeti vreme.   Izašla je nova verzija Lightrooma, i kao i u svakom drugom programu, prečicama možete da uštedite vreme i uradite posao mnogo brže. U ovom članku predstavićemo vam 3 najkorisnije i najvažnije prečice ove nove verzije.   Full Screen prikaz   Veoma je interesantno kako male promene između verzija mogu da znače jako puno. Full Screen prikaz je veoma koristan koji ćete verovatno koristiti svakodnevno da biste pregledali vaše fotografije bez ikakvih smetnji na ekranu, delova interfejsa, dok ih editujete. U starijim verzijama Lightrooma, trebali ste da pritisnete 3 tastera da biste dobili prikaz preko celog ekrana, koji nije bio savršen. Sada, u novoj verziji, sve što treba da uradite je da pritisnete taster F da biste dobili savršeni prikaz preko celog ekrana.   Radial Filter   Nov filter Radial je veoma interesantan i verovatno ćete ga često koristiti. Ako ste ljubitelj lepih efekata ovo će vas sigurno obradovati. Ovaj filter utiče na centar selekcije i postepeno bledi ka ivicama. Da biste primenili novi filter Radial, sve što treba da uradite je da pritisnete prečicu Shift + M.   Invertovanje filtera Radial   Ako vam se dopao novi filter Radial, možete da probate i njegovu suprotnost. Umesto da utiče na centar i postepeno bledi ka ivicama selekcije, isprobajte kako će efekat izgledati ako ga obrnete. Rezultat može biti veoma zanimljiv. Sve što treba da uradite je da pritisnete taster sa apostrofom.
 
   

5 fontova koji će vam nekada biti potrebni

 

 

 

Uvek tragamo za novim fontovima. Nekda ih i sami stvaramo. Ovo je 5 rukom pisanih fontova koje možete da preuzmete i koristite u svojim projektima. 1. Walk Around the World je kreirao Nikolo Dalesio. 2. Pastas je kreirao Subcoolture. 3. Pointy je je kreirao James Beardmore. 4. Euphoric je kreirao James Beardmore. 5. Dumpster Driver je kreirao Jsh Wilhelm. Kreirajte i vi font. Predstavićemo ga.
 
   

Adobe Creative Suite CS3 - prvi pogled

 

 

 

The Adobe® Creative® Suite 3 familija proizvoda vam nudi izbor - u obliku kreativnih alata kojima želite da ovladate, dizajnerskih disciplina koje želite da istražite i bogatstva i raspona sadržaja koje želite da kreirate. Ova revolucionarna nova verzija uključuje šest izdanja, od kojih svako sadrži čvrsto integrisane, vodeće u industriji komponente koje vam omogućuju da uspešno izvršite bilo koji kreativni zadatak. Zajedno ovih šest edicija Creative Suite-a 3 pokrivaju sve kreativne discipline i daju vam moć da radite efikasnije sa vašim kreativnim timom; sarađujete čvršće sa programerima kako biste kreirali izvanredno iskustvo; i lakše i efikasnije servirali vašim klijentima vaš posao i vašu kreativnu viziju. Adobe Creative Suite 3 Design Premium donosi alate iz snova za štampu, web, interaktivnost i dizajn za mobilne uređaje. Adobe Creative Suite 3 Design Standard se fokusira na dizajn za profesionalnu štampu. Adobe Creative Suite 3 Web Premium kombinuje najbolje alate za web dizajn i web razvoj. Adobe Creative Suite 3 Web Standard obezbeđuje profesionalne alate za web razvoj. Adobe Creative Suite 3 Production Premium je kompletno postprodukcijsko rešenje za video profesionalce. Adobe Creative Suite 3 Master Collection vam omogućuje da dizajnirate za sve medije - štampu, web, interaktivne sadržaje, video i film - u najboljem i najfleksibilnijem kreativnom okruženju koje je ikada napravljeno. Zajednički servisi i programiBridge CS3 Adobe® Bridge CS3 je moćan menadžer za medije koji je lak za upotrebu za vizuelne ljude, koji vam omogućuje da lako organizujete, pretražujete, locirate i pregledate kreativne elemente. Dostupan je u svih šest izdanja Adobe Creative Suite-a i svim profesionalnim Adobe kreativnim programima. Bridge obezbeđuje centralizovani pristup ka fajlovima projekata, programima i podešavanjima, kao i označavanju pomoću XMP meta podataka i mogućnost pretraživanja. Version Cue CS3Omogućuje kreativnim timovima da rade efikasnije pomoću Adobe® Version Cue® CS3, serverski zasnovanog sistema za upravljanje fajlovima koji je uključen u Adobe Creative Suite® 3 paket programa. Sa Version Cue CS3, vi možete centralizovano da upravljate sa fajlovima zajedničkih projekata, radite paralelno sa drugima koristeći intuitivni sistem kontrole verzija, pratite status fajlova sa komentarima, koristite Adobe Bridge da biste vizuelno pronašli fajlove, pretražujete XMP meta podatke, i hostujete Adobe PDF prikaze. Neprimetno integrisan sa specifičnim Creative Suite 3 komponentama, Version Cue pomaže kreativnim radnim grupama u lakom upravljanju fajlovima deljenih projekata - bez napuštanja dizajnerskog okruženja. Design Central CS#Adobe® Device Central CS3 je dizajniran da poveća efikasnost i produktivnost kreativnih profesionalaca i programera mobilnih uređaja koji žele da kreiraju inovativne i atraktivne sadržaje za širok raspon mobilnih telefona i potrošačkih elektronskih uređaja. Regularno ažurirana biblioteka profila uređaja, kombinovana sa inteligentnom integracijom između Device Central CS3 i drugih Adobe Creative Suite® 3 komponenti, pojednostavljuje kreativan radni tok i olakšava pregledanje dizajna i testiranje na desktopu - pre nego što se učita na ciljni uređaj radi testiranja. Adobe Stock PhotosSa Adobe® Stock Photos-om možete da pretražujete preko milion fotografija iz 24 kolekcije bez napuštanja vašeg omiljenog Adobe alata. Saznajte više Pronađite slike brže. Izvedite integrisano pretraživanje na 23 top kolekcije. Koristite specifične ključne reči ili pretražujte kategorije i galerije. Kreirajte bez muke. Preuzmite kompove bez vodenog žiga radi lakog editovanja i pregledanja. Upravljajte sa lakoćom. Sve vaše pretrage, kompovi i kupovine se automatski snimaju radi lakog pozivanja. Kupujte slike za nekoliko sekundi. Uživajte u komforu kupovine slika od velikog broja različitih prodavaca. Adobe Acrobat ConnectAdobe® Acrobat® Connect™ je sledeća generacija web konferencija koji omogućuje pojedincima i firmama da trenutno komuniciraju i sarađuju kroz laku za pristupanje i upotrebe onlajn sobu za sastanke. Smanjite troškove putovanja, štedite vreme i povećajte produktivnost - preuzmite besplatnu trial verziju još danas. Adobe CS3: Dynamic LinkUživajte u većoj slobodi sa novim idejama bez potrebe da čekate da se renderovanje obavi. Dostupan samo u Adobe® Creative Suite® 3 Production Premium paketu, Adobe Dynamic Link vam omogućava da se lako krećete između Adobe After Effects® i Adobe Premiere® Pro ili Adobe Encore® programa. Adobe Ultra CS3Sada uključen u Windows® ediciju Adobe® Creative Suite® 3 Production Premium paketa programa, Adobe Ultra® CS3 omogućuje korisnicima da transformišu keying u praktični dnevni produkcioni alat za sve vrste video projekata. Kreirajte visoko realistične pozadinske kompozicije sa drag-and-drop alatima, čak i iz marginalnih video izvora; prilagodite virtualne setove sa uverljivim efektima kao što su virtualne senke i refleksije; i eksportujte u kvalitetu pogodnom za emitovanje u širok raspon naprednih formata fajlova. OnLocation CS3Sada uključen i u Adobe® Premiere® Pro CS3, Adobe OnLocation™ CS3* (samo u Windows-u® ) je moćan direct-to-disk alat za snimanje i nadgledanje koji vam pomaže da dobijete rezultate superioornog kvaliteta od vaše video kamere. Dizajniran da radi na laptopovima i radnim stanicama, Adobe OnLocation CS3 vam daje impresivan raspon produkcionig alata koji vam omogućuju da bolje i brže snimate dok vam istovremeno štedi vreme i novac. Prethodna verzija Adobe OnLocation je bila nagrađivani DV Rack™ HD sofver koji je prodavao Serious Magic.  
 
   

Alati i saveti za optimizovanje slika za web

 

 

 

Vreme učitavanja slike na web stranici je nešto o čemu dizajneri najviše brinu.   Nije važno da li je razmeštaj web stranice lep ako ona ne funkcioniše dobro. Slike koje postavljate na vaše web stranice mogu da izazivaju velike probleme. Zbog toga, važno je da posebnu pažnju obratite na slike i na njihovu pravilnu optimizaciju za web.   U ovom članku predstavićemo vam neke korisne alate i savete za pravilno optimizovanje slika za vaš web sajt. Čak i ako ste profesionalac, ne bi bilo loše da proverite neke od ovih alata jer mogu da vam olakšaju posao.   TinyPNG   TinyPNG koristi pametne tehnike kompresije za smanjivanje veličine vaših PNG fajlova.   Smush. it   Smush. it koriste tehnike za optimizaciju koje su specifične za format slike za uklanjanje suvišnih bajtova iz fajlova slika.   OptiPNG   OptiPNG je optimizer za PNG koji kompresuje slike na manju veličinu bez gubitka informacija.   ImageOptim   ImageOptim optimizuje slike tako da zauzimaju manje prostora na disku i brže se učitavaju. Funkcioniše tako što pronalazi najbolje parametre za kompresovanje i uklanja nepotrebne komentare. Upotrebljiv je za sledeće formate: PNG, JPEG i GIF animacije.   CodeKit   CodeKit vam pomaže da brže i bolje kreirate web sajtove i pomaže vam u optimizaciji slika.   imgo   Alat za optimizaciju slika.   jQuery Lazyload   jQuery plugin za slike koje se sporo učitavaju.
 
   

Angie Muldowney i kako da kreirate svoj kalendar za 2013. godinu

 

 

 

Besplatan šablon kalendara za 2013. godinuO Angie MuldowneyI trained at art college and have always worked in the field of art and design. Photography is a huge passion and I love creating new images and products in new and exciting ways. I was born, bred and currently reside in Southampton, England – home of the Titanic, Mr Kipling Cakes and Benny Hill! The seaside of the south coast influences a lot of my work (as do the aforementioned cakes). I use a variety of equipment in my photographic work, from vintage Polaroids and toy plastic camera’s to the latest digital SLR cameras. I love to experiment with both traditional and alternative techniques and write about all aspects of photography. LINK. Kako do šablona?Kliknite LINK. Posetite veb stranu autorke: LINK. NAPOMENA: Potreban vam je Photoshop. Autorka misli da šablon radi i na Photoshop Elements. Srećna vam Nova godina, za koju treba da imate i svoj kalendar. NAPOMENA: Pošaljite nam kalendar koji ste kreirali, rado ćemo ga objaviti.
 
   

Ažuriranje Adobe Flash Player-a i bezbednosti Photoshopa

 

 

 

Adobe je pronašao i ispravio nekoliko ranjivosti u svojim programima koje su omogućavale napadačima da uspešno eksploatišu i preuzmu kontrolu nad napadnutim sistemom. Izgleda da ovu ranjivost koja je nevezana za platformu i korisnike – uključujući i OS X – brzo treba ispraviti. Reč je o dva Adobe-ova najpopularnija programa, Flash Player i Photoshop CS. Izgleda da je greška pronađena i u CS2 i u CS3 pošto su obe verzije ažurirane. Flash Player ažuriranje: Kritična greška je otkrivena u Adobe Flash Playeru koja je omogućavala napadačima da preuzmu kontrolu nad napadnutim sistemom. Korisnik treba da učite zlonamerni SWF u Flash Player da bi napadač mogao da eksploatiše potencijalne greške. Korisnicima je predloženo da ažuriraju na najnoviju verziju Flash Playera koji je dostupan za njihovu platformu. Adobe predlaže svim korisnicima Adobe Flash Playera 9. 0. 45. 0 i ranijim verzijama da nadgrade na najnoviju verziju 9. 0. 47. 0 (Win, Mac, Solaris) ili 9. 0. 48. 0 (Linux). Photoshop CS2 i CS3 ažuriranja: Kritična greška je otkrivena u Photoshopu CS2 i CS3 koja omogućuje napadačima da preuzme kontrolu nad napadnutim sistemom. Korisnik treba da otvori zlonamerni BMP, DIB, RLE ili PNG u Photoshopu da bi napadač mogao da eksploatiše ove potencijalne greške. Korisnicima se predlaže da ažuriraju svoje instalacije sa zakrpama a Adobe predlaže svim korisnicima da budu oprezni pre nego što otvore nepoznati fajl, bez obzira koji program koriste. Adobe predlaže da svi korisnici Photoshopa CS2 i CS3 ažuriraju svoje instalacije. Pošto ove greške mogu da izazovu ozbiljne probleme, Adobe je brzo reagovao i ispravio ih pre nego što mu se one obiju o glavu.
 
   

Besplatni Keynote objekti će ulepšati vašu prezentaciju

 

 

 

Sve platforme: IT dizajner u iPresentee nudi paket od 100 atraktivnih ikona i objekata za daunlodovanje i upotrebu u vašim slajdšouovima i dokumentima. iPresentee Keynote objekti su TIF slike sa providnom pozadinom za upotrebu u vašim Keynote ili PowerPoint slajdšouovima, Word dokumentima, brošurama i drugim kreativnim projektima. Adresa: Keynote objekti
 
   

Besplatni onlajn Favicon Generator

 

 

 

Fav ikone mogu da se koriste za različite namene, uključujući za male ikone web sajtova koje se pojavljuju u liniji adrese pa čak i za ikone programa koje rade na vašem računaru. Fav ikone imaju ICO ekstenziju, a kao što možda već znate generisanje Fav ikone može da bude naporan proces. Novi web sajt, po imenu GenFavicon. com, je toliko pojednostavio proces kreiranja Fav ikona da bi i pećinski čovek mogao da ih generiše. Web sajt je prepun AJAX-a tako da stranica nikada ne mora nanovo da se učitava, što je najbolji aspekt servisa ako mene pitate. Da biste kreirali Fav ikonu treba da ispratite samo nekoliko jednostavnih koraka: Obezbedite sliku na vašem računaru ili neku sliku koja se nalazi na Internetu (podržani su GIF, JPG i PNG formati) Izaberite deo slike koji želite da upotrebite za ikonu koristeći zgodno polje za selektovanje koje možete da povlačite okolo i menjate mu veličinu Selektujte izlaznu veličinu ikone (16×16 je veličina koja se standardno koristi za ikone web sajtova) Pregledajte i preuzmite finalni proizvod Kao web dizajner mogu da kažem da ovaj alat prevazilazi sve generatore Fav ikona koje sam do sada isprobao. Činjenica da možete da upotrebite sliku koja je već na Internetu i da je opsečete na određenu veličinu je fenomenalna. Jedina mana je što nisu podržane providne ikone, ali se nadam da će i to uskoro stići! Ja sam bookmarkovao ovaj web sajt jer sam siguran da će mi u budućnosti biti od koristi.
 
   

BgPatterns generiše pozadine za desktop od šara

 

 

 

Besplatni alat za dizajniranje BgPatterns vam daje veliki broj opcija za kreiranje sopstvenih ponavljajućih šara i pozadina za vaš desktop, blog ili web sajt. Možete da podešavate providnost, boje prednjeg plana i pozadine i teksture platna. Tu je i galerija dizajna koju možete da pretražujete i glasate za one koje vam se najviše sviđaju. U suštini, ovaj alat je veoma sličan opciji za kreiranje pozadina koja je postojala u ranijim verzijama Windowsa, samo mnogo atraktivnija. BgBackgrounds je besplatan za korišćenje, kao i za daunlodovanje pozadina sa njega. A ako se regitrujete moći ćete vaše kreacije da skladištite na njihovom serveru. Adresa: BgPatterns
 
   

Bitef i ruke

 

 

 

Danas ćemo objaviti par slika vezanih za Bitef. Manje više beskonačno će ići Bitef u eksperiment i novo. Manje više beskonačno će pozorište otići daleko od života. Ruke. Pitanje: Da li je za ovu sliku potrebno dva ili više ljudi? Tu su ruke, ali ruke koje govore. Ruke Mire Trailović. Ili ruke Danila Kiša, Bitef 1969. ispred Ateljea 212.  
 
   

Bomomo pravi atraktivne apstraktne slike

 

 

 

Web aplikacija Bomomo je program za crtanje koji je dovoljno spretan da njegove nasumične črčkarije izgledaju elegantno, ali on vam omogućava i da fino podesite dizajne. Bez obzira da li samo želite da promenite pozadinu, kreirate papir za umotavanje koji će biti jedinstven, ili odštampate apstraktni rad za zid, Bomomo-ovi rezultati će skoro uvek izgledati pristojno. I iako se boje nasumično generišu, one dolaze u komplementarnim kombinacijama. Bomomo je besplatan za registraciju i korišćenje. Adresa: Bomomo
 
   

Čiste tehnologije - nakit koji se zaliva

 

 

 

Redefinicija modernih vrednosti. Growing Jewelry. Mala bašta na prstenu. Potrebno je par kapi da se zalije. Bonsai oko vrata. Kada više nema ljubavi, da li će biljka da uvene, ili će neko drugi da je zaliva. Kada udatite nekoga sa ZELENIM, da li on poplavi? Link.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272