Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Internet

Ukupno: 1401, strana 16 od 71

Firefox 4: KAKO DA vratite kolekciju bookmarkova

 

 

 

Međutim, ako ste  slučajno izbrisali ceo direktorijum bookmarkova koji vam je ipak potreban,  možete da vratite kolekciju bookmarkova od prethodnog dana. Pre svega  otvorite Bookmark Library tako što ćete u liniji menija izabrati komandu  Bookmarks > Organize  Bookmarks. Ili, pritisnite prečicu na tastaturi Ctrl+Shift+B. Zatim, u vrhu  prozora Bookmark Library kliknite na dugme Import and Backup. Pomerite kursor  na link Restore i videćete kolekciju bookmarkova koju je Firefox lokalno  sačuvao za vas. Da biste vratili bookmarkove samo izaberite datum do kojeg  biste želeli da vratite izgubljene bookmarkove.
 
   

Firefox 4: KAKO DA zaključate Firefox

 

 

 

Izgleda da se Dell uputio u posao sa pretraživačima sa  njihovom vizualizovanom verzijom Firefoxa. Ideja je da se korisnicima ponudi virtuelni pretraživač tako  da virusi ne mogu da dođu do glavnih sistemskih fajlova. Dell je takođe i  preimenovao njihovu verziju Firefoxa na Dell Kace Secure Browser. Evo nekih funkcija koje vam nudi ovaj virtuelni pretraživač:  Obezbeđuje virtualizovan Firefox 3. 6 pretraživač sa Adobe  Reader i Flash plug-inovima.   Brzo resetuje sve promene koje su kreirana u toku normalne  upotrebe na njihovo normalno stanje što vam omogućava jednostavno rešavanje  problema sa virusima i napadima.   Prikazuje statistiku u vezi broja procesa koji su  detektovani i blokirani.   Podešava belu i crnu listu za ograničavanje pristupa ka  sajtovima ili sprečava pristup poznatim lošim sajtovima i tako smanjuje  mogućnost napada i infekcija. Ako želite da isprobate Dell Kace Secure Browser možete da  ga preuzmete sa Dell-ovog web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA zatvorite karticu pomoću dvostrukog desnog klika

 

 

 

Da li ste znali da ne morate uvek da kliknete na X da biste  zatvorili karticu u Firefoxu? Pronašli smo jednostavnije rešenje. Ako želite da zatvorite karticu u Firefoxu na jednostavniji  način, instalirajte ekstenziju Rights To Close. Ekstenzija Rights To Close vam omogućava da dvostruko  kliknete desnim tasterom miša bilo gde na stranici koju želite da zatvorite. Rights To Close je jednostavna ekstenzija koja će vam  olakšati svakodnevni posao na Internetu. Ovu ekstenziju možete da preuzmete sa Firefox Add-ons web  sajta.  
 
   

Firefox 4: KAKO DA zatvorite sve kartice odjednom

 

 

 

Kada pretražujete  Internet veoma često ćete biti u situaciji da imate puno otvorenih kartica. Ako  želite da završite vašu pretragu i radite nešto drugo, potrajaće dok zatvorite  sve otvorene kartice. Zbog toga, mi  preporučujemo da isprobate ekstenziju Close All Tabs koja će vam pomoći da zatvorite  sve kartice jednim klikom na dugme. Kada instalirate ekstenziju dugme za  zatvaranje se neće odmah pojaviti u liniji sa alatkama. Potrebno je da podesite  opcije linije sa alatkama i izaberete opciju za prikaz dugmeta za zatvaranje  kartica. Ova ekstenzija  vam omogućava da izaberete da li želite da se nakon zatvaranja svih kartica  učita Home stranica u pretraživaču ili želite da se prikaže upozoravajući okvir  za dijalog koji vas upozorava da će sve kartice biti zatvorene. Da biste isprobali ovu ekstenziju preuzmite je sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA željenu stranicu sačuvate u Firefoxu

 

 

 

Da li ste možda naišli na web stranicu čiji  biste sadržaj želeli da pročitate, ali trenutno nemate vremena?Verovatno vam se već desilo da ste u žurbi, i  slučajno naletite na članak koji biste želeli da pročitate, ali nemate za to  vremena. U tom slučaju, ekstenzija Read it Later može vam biti od velike  pomoći. Ekstenzija Read it Later će sačuvati stranice  koje možete kasnije da otvorite samo jednim klikom i pročitate njihov sadržaj.   Kada budete imali više vremena, samo otvorite listu Read it Later i kliknite na  željenu stranicu. Neke od funkcija ove odlične ekstenzije su:  Snimanje stranica u listu kojoj možete  jednostavno da pristupite i pročitate željeni sadržaj.   Režim Offline vam omogućava da pročitate  sadržaj stranice koju ste snimili čak i ako nemate internet konekciju.   Sinhronizovanje liste sa svim računarima,  kod kuće ili na poslu.   Nakon što pročitate stranicu možete da je  bookmarkujete.   Klikom na opciju Save Mode omogućava vam da  brzo pročitate listu stranica. ž  Text View vam omogućava da prikažete samo  tekst bez slika. Isprobajte ovu ekstenziju jer će vam sigurno  puno pomoći ako ste previše zauzeti. Možete da je preuzmete sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA \"preobučete\" prozor Firefoxa

 

 

 

Da li znate koji su najbolji Personas za Firefox iz  kategorije filma i televizije? Pogledajte ovaj članak i videćete 10 najboljih  Persona za Firefox. Ako biste želeli da promenite pozadinu Firefoxa, pogledajte  koje su to najpopularnije pozadine za Firefox u kategoriji filma i televizije. Cookie MonsterThe Nightmare Before ChristmasStar Wars Death StarSponge Bob Square PantsPulp FictionSpidermanAlice in WonderlandSouth ParkTrue BloodStar Trek – Red ShirtIzaberite pozadinu koja vam se najviše dopada. Da biste  promenili pozadinu u Firefoxu, sve što treba da uradite je da kliknete na dugme  Wear It na stranici pozadine. .  
 
   

Firefox 4: Nove funkcije Firefoxa 4

 

 

 

Izdato je i treće beta izdanje Firefoxa 4. 0 u  kojem ćete primetiti mnoga poboljšanja. Predstavljene su i nove funkcije kao  što je podrška za WebM video i poboljšana integracija sa Windowsom 7 a naravno  promenjen je i izgled ovog pretraživača. Najnovije beta izdanje dodaje i podršku za  dodir na Windows 7 sistemima. Ovo je veoma važno pošto je u planu da se Windows  7 upotrebi u nekoliko stolnih uređaja. Firefox 4 sada podržava višestruke  dodire što takođe može da bude veoma korisno za touchscreen optimizovane web  aplikacije. Opšte je poznato da se Firefox muči da održi  korak sa pretraživačima kao što su Opera i Chrome kada je reč o brzini  renderovanja. U Beta 3 izdanju Firefoxa 4 uključen je i nov način  predstavljanja vrednosti u JavaScriptu što bi trebalo da još više poboljša ovaj  pretraživač. Firefox 4 Beta 3 možete da daunlodujete za Windows, Mac i Linux sisteme.
 
   

Firefox 4: Šest odličnih ekstenzija za Firefox 4

 

 

 

Verovatno vam se dopada novi izgled Firefoxa, ali ako ste  navikli da koristite ekstenzije, u ovom članku pronaći ćete šest najboljih  ekstenzija za Firefox 4. Šest najboljih ekstenzija za Firefox 4 su:   Adblock Plus funkcioniše  savršeno. Ova ekstenzija blokira pop-up prozore. Pored toga vaš računar će biti  bezbedan i nećete slučajno daunlodovati neželjene oglase i reklame.   NoScript je  ekstenzija koja će vam pomoći da vaš računar ostane bezbedan dok pretražujete  internet sprečavajući izvršavanje JavaScriptova.   FlashGot je  odlična ekstenzija za rad sa eksternim Download Managerima. .   Download Statusbar ekstenzija prikazuje aktivne daunlode u statusnoj liniji.   Easy YouTube Video  Downloader je veoma korisna za daunlodovanje video snimaka sa YouTubea.   IE Tab Plus pomaže  da se u Firefoxu prikazuju i web sajtovi koji su loše kodirani. Isprobajte ove ekstenzije i olakšajte sebi posao prilikom  pretraživanja interneta.
 
   

Firefox dodatak - pratite vaše navike pretraživanja pomoću MeeTimer-a

 

 

 

MeeTimer, dodatak za Firefox, prati koliko vremena provodite na različitim web sajtovima i pomaže vam da kategorizujete vreme koje ste proveli na njima kako bi vam dao predstavu o tome gde provodite najviše vremena na Internetu. Vi možete da kreirate koliko god grupa (Groups) želite za kategorisanje vašeg web surfovanja. Standardne grupe su Procrastination, Communication i Search. Bilo koji sajt koji posetite možete da dodelite jednoj od definisanih kategorija. Posle izvesnog vremena, MeeTimer će vam dati veoma dobro organizovan pregled vaše aktivnosti na Internetu. Takođe ovaj dodatak može da vam pomogne da utvrdite koliko ste bili produktivni dok ste bili na Internetu. MeeTimer izgleda kao odličan alat za praćenje vremena provedenog u određenim aktivnostima i, ako je potrebno, može da vam pomogne da ne skrenete sa kursa. Na primer, sajtovi kao MySpace ili Facebook mogu da se mapiraju u Procrastination grupu, vaša email aktivnost u Communication, a Kompjuter biblitoteka, prirodno, kao Productivity. Vi možete da pogledate statistiku za svaki sajt koji svakodnevno posećujete, ili statistiku za svaku grupu kao celinu. Primetio sam par manjih bagova u radu sa MeeTimer-om i njegovim praćenjem, ali on je relativno nov dodatak, i siguran sam da će ove sitne greške vrlo brzo biti ispravljene. MeeTimer je charityware, što znači da su donacije poželjne. Ovaj korisni dodatak radi na svim mestima na kojima radi i Firefox. Adresa: MeeTimer
 
   

Firefox dodatak - Specifikujte PDF ponašanje pomoću PDF Download-a

 

 

 

Windows/Mac/Linux (Firefox): Izaberite da li hoćete da daunlodujete, otvorite ili pogledate PDF-ove kao HTML od slučaja do slučaja pomoću PDF Download Firefox ekstenzije. Nakon što je instalirate, kliktanje na PDF link će otvoriti PDF Download okvir za dijalog, u kojem možete da izaberete željenu akciju. Ovaj dodatak nije za svakoga, ali ako često radite sa PDF-ovima i želite da imate veću kontrolu nad načinom na koji Firefox upravlja njima, PDF Download je odlična ekstenzija. Adresa: PDF Download
 
   

Firefox dodatak - Suzite rezultate pretraživanja pomoću Visual-Search

 

 

 

Windows/Mac/Linux (Firefox): Umesto da ručno dodajete ili oduzimate reči iz vašeg upita pretraživanja kada sledeći put ne budete zadovoljni rezultatima vaše Google pretrage, samo selektujte tekst u vašim rezultatim koji želite da uključite ili isključite iz vašeg upita i ekstenzija Visual-Search za Firefox će vam omogućiti da kliknete na vaš izbor. Na primer, ja sam pretraživao star. Pošto tražim zvezde na nebu, a ne poznate ličnosti, ja mogu jednostavno da obeležim gossip i kliknem na znak minus (-). To će za rezultat imati da će -gossip automatski biti dodato mojem pretraživanju i pretraga će biti ponovo izvršena. Veoma praktično. Ova ekstenzija radi sa većinom velikih mašina za pretraživanje. Ako još niste shvatili, pogledajte ovaj akcioni video demo. Visual-Search ekstenzija je besplatna, i radi na svim mestima na kojima radi Firefox. Adresa: Visual-Search Extension
 
   

Firefox dodatak - Ubrzajte navigaciju pomoću numerisanih kartica

 

 

 

Windows/Mac/Linux (Firefox): Firefox ekstenzija po imenu Fancy Numbered Tabs zamenjuje tradicionalno dugme za zatvaranje na svakoj kartici sa rednim brojem date kartice, kako biste mogli u potpunosti da iskoristite Firefox-ove Ctrl+Broj prečice sa tastature za brzo prelaženje na bilo koju karticu direktno sa vaše tastature (na primer, Ctrl-3 će skočiti na karticu broj 3). Ova ekstenzija savršeno radi, ali ima jednu manu: samo će osam kartica dobiti brojeve (nije nam jasno zašto je devetka izostavljena). Ovo je jedna od onih veoma jednostavnih ekstenzija, ali ako ste ljubitelj rada sa tastature, ovo će biti značajan dodatak vašem radnom toku. Fancy Numbered Tabs je besplatni dodatak, i radi na svim mestim na kojima radi i Firefox. Adresa: Fancy Numbered Tabs
 
   

Firefox dodatak: Faviconize

 

 

 

Faviconize je jedna od najboljih ekstenzija koje smo imali prilike da isprobamo a za koju nikada ne biste pomislili da vam treba. Međutim, kada je isprobate, ponovo ćete se zaljubiti u Firefox. Da budem iskren, malo sam preterao. Možda nije baš toliko dobra, ali će svakako imati svoju korisnu primenu. Koncept je veoma jednostavan. U suštini, tekst  na karticama može da se kolapsira što znači da možete da uštedite mnogo radnog prostora u vašoj liniji kartica sa onim sajtovima koji mogu da se identifikuju sa njihovim favicon-ama. Ovaj dodatak može da se upotrebi sa bilo kojom karticom ali ja je koristima samo za one web sajtove koji su mi poznati kao što su Google i Kompjuter biblioteka (naravno!). Uradio sam to i sa Gmail-om ali sam zaboravio da se on pojavljuje kada dobijete novu poruku tako da sam ga uklonio. Da biste sakrili tekst samo kliknite desnim tasterom miša na bilo koju karticu i izaberite “FaviconizeTab. ” Tekst će biti sakriven, ali vi možete ponovo da ga prikažete tako što ćete ponovo kliknuti desnim tasterom miša i izabrati istu opciju. Takođe možete da konfigurišete ovu funkciju da se aktivira/deaktivira kada dvostruko kliknete, Alt-kliknete i tako dalje … na karticu. Ova Firefox ekstenzija za uštedu prostora je postala jedna od mojih omiljenih. Ona je mala, gledano sa više aspekata ali radi odlične stvari. Baš kao i Search Bar Autosizer o kojoj ćemo govoriti u jednom od sledećih članaka…. Sve u svemu Faviconize Firefox dodatak preporučujem svim korisnicima koji vole da rade sa puno otvorenih kartica. Adresa: Faviconize
 
   

Firefox dodatak: Sada dostupan Better Flickr verzija 0.2

 

 

 

Samo za Firefox: Upravo je postavljena nadgradnja Lifehacker-ove Better Flickr Firefox ekstenzije, koja donosi dodatnu funkcionalnost vašem omiljenom web programu za razmenu fotografija, Flickr-u. U ovom ažuriranju ispravljene su osnovne greške iz 0. 1 verzije isključivanjem nekih funkcija (ups), i dodavanjem četiri fantastična skripta koji nude HTML kontrolu u poljima za komentare, linkovima za korisnike, veličina fotografija i pristupa meta podacima u fotografijama. Nakon skoka, pogledajte nove funkcije u akciji i daunlodujte ovu novu ekstenziju. Napomena: Aktuelni korisnici Better Flickr-a mogu da upotrebe Firefox-ov Add-ons okvir za dijalog u Tools meniju da bi nadgradili na noviju verziju; samo pritisnite Find Updates dugme. Nove funkcije Better Flickr verzije 0. 2 uključuju: Better Flickr Firefox Extension: EXIF decorator Better Flickr Firefox extension: More links   Better Flickr Firefox extension: Rich Edit Better Flickr Firefox extension: All Sizes meni Vidite, samo su to nove funkcije. Vidite Better Flickr-ov ceo set opcija i preuzmite najnoviju verziju na njihovom homepage-u. Kao i uvek, izveštaji o greškama, zahtevi za dodavanjem skriptova, predlozi, kritike i pohvale su dobrodošle. Adresa: Better Flickr Firefox ekstenzija
 
   

Firefox ekstenzija Zotero 1.01. - kao stvorena za studente!

 

 

 

Kada je Mozilla sastavila svoju Firefox Campus Ediciju, oni su uključi samo tri ekstenzije u nju.  Uzimajući u obzir koliko ekstenzija postoji na Internetu, očigledno je da su tri ekstenzije koje su uključili pažljivo birane. Te tri ekstenzije su Foxytunes, StumbleUpon, i Zotero. U ovom članku govorićemo o Zotero ekstenziji koja je namenjena za studente i sve one koji se bave web istraživanjem. Prevashodna namena ove ekstenzije je da prati i skladišti raznovrsne citate na koje nailazite. Nedavno su izbacili beza oznaku iz njenog imena i lansirali verziju 1. 0. Ako je još nemate krajnje je vreme da je daunlodujete i isprobate.  Lista funkcija koje obezbeđuje ova ekstenzija je veoma dugačka i siguran sam da ćete biti impresionirani isto koliko i ja. Za one među vama koji već koriste Zotero, primetićete unapređenja u funkcionalnosti i stabilnosti nove verzije, dok je sve ostalo manje više isto kao i u prethodnoj verziji. U nastavku članka daćemo kratku listu onog što Zotero nudi: Automatsko hvatanje citata sa web stranica Skladištenje PDF-ova, fajlova, slika, linkova i čitavih web stranica Fleksibilno hvatanje beleški sa automatskim snimanjem Brzo pretraživanje materijala još dok kucate Organizacija u obliku biblioteka sličnih play listama, uključujući snimljena pretraživanja (pametne kolekcije) i tagove Platforma za nove oblike digitalnog pretraživanja koja može da se proširi pomoću drugih web alata i servisa Radi direktno u vašem web pretraživaču Eksportovanje formatiranih citata (lista stilova stalno raste) Besplatna i otvorenog koda Deljene kolekcije Udaljeno kreiranje rezervnih kopija biblioteka Integracija sa Microsoft Word-om i drugim procesorima reči Pristupanje vašoj biblioteci sa bilo koje lokacije na webu Alati za napredno pretraživanje i iskopavanje podataka Mašina za davanje predloga i RSS feed-ovi Širok raspon opcija za importovanje i eksportovanje Zotero je odličan alat ako ste student, ili ako se bavite detaljnim i studioznim istraživanjem na Internetu! Ovo je veoma moća alat koji vam čak dozvoljava da koristite tagove! Sve što treba da uradite da biste počeli da koristite zotero nakon što ste ga preuzeli je da kliknete na Zotero logo u dnu vašeg pretraživača: Adresa: Zotero 1. 0. 1
 
   

Firefox je dobio čet podršku od Mozilla-e

 

 

 

Ako ste se vratili sa praznika tokom kojih ste dosađivali prijateljima i porodici pričajući  o prednostima i čudima Firefox-a, bićete uzbuđeni što je Mozilla lansirala servis za podršku Firefox-u i  to u obliku četa. Tim za podršku se formira na dobrovoljnoj bazi (to su korisnici Firefox-a koji su spremni da vam pomognu) i podrška nije 24-časovna, ali svakako predstavlja odličan dodatak za Firefox instalaciju na računaru vaših roditelja - ili na vašem računaru. Adresa: Firefox Live Chat
 
   

Firefox Link Alert dodatak

 

 

 

Iskusni korisnici Interneta pre nego što kliknu na link, prevlače kursor preko linka i proveravaju statusnu liniju da bi videli kuda bi ih link odveo. Korisnici to obično rade na web sajtovima koji su im sumnjivi iz bilo kog razloga. Da ne biste morali stalno da gledate u statusnu liniju Link Alert obezbeđuje vizuelno rešenje za korisnike Firefoxa. On dodaje malu ikonicu kursoru miša kad god korisnik pređe mišem preko linka. Ova ikonica ukazuje na linkove ka mnogim različitim vrstama fajlova i sajtova. Uključeno je ukupno 25 standardnih ikonica koje su podeljene na ekstenzije fajlova, kao što su PDF, muzika i filmovi, i na protokole, kao što su ftp, http i https i misc kategoriju koja sadrži sve ostalo što ne spada u jednu od druge dve kategorije. Možda se pitate šta se dešava ako naletite na link koji se poklapa sa više vrsta linkova - recimo https web sajt koji ukazuje na PDF fajl. Linkovi su sortirani po prioritetu što može da se promeni u opcijama. Alternativno može da bude prikazano više ikonica (do pet). Ono što se nama posebno dopalo je činjenica da možete da dodate nove ikonice i vrste linkova u Link Alert. Preciznije rečeno, mogu da se dodaju protokoli i ekstenzije fajlova. Ako radite sa puno ekstenzija fajlova ili protokola koji nisu izlistani jednostavno ih dodajte u ovaj dodatak Firefoxa. Adresa: addons. mozilla. org/en-US/firefox/3199
 
   

Firefox: da li korisnici ostaju na njemu?

 

 

 

Statistike govore da više korisnika koristi Firefox nego što koristi Internet Explorer. Ko bi rekao da oko 50 procenata tržišta zauzima Firefox? Interesantno je da se Mozilla i dalje bori da nagovori korisnike da isprobaju Firefox: samo polovina korisnika koji ga daunloduju ga instalira i isproba, a samo polovina tih korisnika ostane na njemu. To je velika šansa za Firefox da poboljša svoju ekspanziju tako što će ubediti ljude da se ne vrate nazad na Internet Explorer. Mozilla grupa je kreirala plan sa 12 tačaka da pokuša da poboljša stanje stvari, uglavnom da pomogne novim korisnicima weba da startuju: Posebno se ističu promena imena programa da bi bolje reflektovao da je to web pretraživač, poboljšanje upravljanja dodacima i kreiranje sofisticiranijeg sistema za pomoć. Tragično je to da se u planu ne navodi da Firefox treba da bude još stabilniji i bez grešaka. Ja nemam nikakvih prolema sa Firefoxom, ali mnogi korisnici imaju problema koji se manifestuju u padanju mašine kada se otvori previše prozora,. Ipak, treba ceniti što ljudi u Firefoxu pokušavaju da poboljšaju stvari za nove korisnike pretraživača. Bez obzira na sve njegove greške, ja sam se potpuno prebacio na Firefox, i ne žalim zbog toga. Mnogo je brži, lakši za navigaciju, bolje je organizovan i lepše izgleda od Internet Explorera. Samo funkcija za proveru pravopisa je vredna prelaska na njega. I za razliku od Internet Explorera on stalno postaje sve bolji, a ne gori.
 
   

Firefox: KAKO DA instalirate Firefox 4 bez privilegije administratora

 

 

 

U mnogim računarskim okruženjima korisnici  nemaju privilegije administratora za instaliranje programskih paketa. Može da  bude prilično frustrirajuće ako ste primorani da koristite pretraživač koji ne  volite da koristite. Ako želite da izbegnete upotrebu pretraživača koji  ne želite da koristite možete da instalirate Firefox bez privilegaije  administratora. Trik je u tome da instalirate prenosivu verziju Firefoxa.   Uradite sledeće:  Daunlodujte i pokrenite Portable Firefox  Za lokaciju instalacije izaberite direktorijum koji vam je dostupan na  računaru. Često je najbolje da izaberete Desktop.   Otvorite direktorijum FirefoxPortable koji je automatski kreiran i dvostruko  kliknite na fajl FirefoxPortable. exe da biste pokrenuli program. Dobrodošli u Firefox!
 
   

Firefox: KAKO DA nekompatibilne ekstenzije funkcionisu u Firefoxu 4

 

 

 

Svaki put kada se pojavi nova verzija Firefoxa  verovatno vidite poruku o grešci kada instalirate ekstenziju koja govori da ona  nije kompatibilna sa verzijom Firefoxa. Možda je to slučaj i sada, ako ste instalirali  novu verziju Firefox 4 Beta. Evo šta da uradite da biste rešili ovaj problem:   Otvorite Firefox.   U liniju adrese ukucajte sledeće:    about:config  Otvoriće se prozor sa upozorenjem. Kliknite  na I'll be careful, I promise.   Kliknite desnim tasterom miša i iz  kontekstnog menija izaberite New > Boolean.   Otvoriće se novi prozor. Ukucajte sledeće:    extensions. checkCompatibility. 4. 0b (za FireFox  4 beta)    extensions. checkCompatibility. 4. 0 (za FireFox  4)  Kliknite na OK.   Podesite vrednost na False i kliknite na OK  da biste zatvorili prozor.   Restartujte Firefox.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272